Reacția lui Gigi Becali, după ce FCSB a devenit campioana României: „Slavă Ție, Doamne”.

Reacția lui Gigi Becali, după ce FCSB a devenit campioana României: „Slavă Ție, Doamne”.

După 9 ani de chin, în care au fost mai mereu pe locul 2, FCSB a reușit să câștige un campionat dominat clar de la început până la final. Roș-albaștrii și-au asigurat titlul cu 3 etape înaintea finalului sezonului, după 2-1 cu Farul.

Gigi Becali și-a văzut visul cu ochii. Foto Sportpictures

Gigi Becali a intervenit în direct la Digi Sport, imediat după fluierul finalul al meciului: ”Slavă Ție, Doamne. Tot timpul am fost pe locul doi. Acum, îți spun un lucru. Nu trebuie să uităm niciodată și trebuie să analizăm ce se întâmplă în fotbalul românesc. Luați Dinamo, care e pe ultimul loc, luați Rapidul, care a retrogradat. Ăsta e meritul meu, că am ținut echipa mereu acolo, sus, și în cupele europene.

Ce s-a întâmplat în seara asta e cununa. Noi n-am câștigat așa, hai că ne chinuim, am câștigat en-fanfare. Trebuia să fie 5-1. Suntem campioni, să se bucure toate lumea , suporterii. Eu nu mai sunt cum eram înainte, nu mai am vârsta. Vârsta fiind mai înaintată, intervine înțelepciunea. Nu câștig nimic cu nebunia.

Trebuie să vedem ce înseamnă titlul ăsta. Pentru ce l-am luat noi titlul ăsta? Dacă nu ne ducem în cupele europene, degeaba, ce să fac cu titlul? L-am luat degeaba, ce să fac cu el dacă nu mă duc în cupele europene ?”, a spus Gigi Becali.

Întărește echipa pentru Liga Campionilor

”Și pentru asta trebuie să iau 7-8 jucători. Din campionatul românesc, sunt vreo 3 pe care îi știu. Alibec, poate Louis Munteanu, mai sunt și de la Craiova lui Mititelu, dacă mă înțeleg cu el. Da, Baeten. Poate fi și Kiki, despre care am vorbit acum câteva luni, dar am zis că nu negociez până nu se termină campionatul.

Îmi trebuie jucători care să poată intra acum. Avem o strategie, iar de acum începem să și lucrăm. Căutam și în Africa doi jucători, un fundaș central și un atacant. Trebuie și un vârf, că acum avem. Trebuie să avem două echipe. Să nu avem probleme ca în trecut. Trebuie să putem alterna echipele”, a punctat Gigi Becali.

Play-off, etapa a 7-a

Sâmbătă

FCSB – Farul Constanța 2-1

Duminică

CFR Cluj – Sepsi 21.00

Luni

Rapid – Universitatea Craiova 20.30

Clasament

1. FCSB 49 de puncte

2. Farul Constanța 35p*

3. Universitatea Craiova 34p*

4. CFR Cluj 31p*

5. Rapid 29p*

6. Sepsi 28p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 1 din play-off participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Europa Conference League. Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League.

Play-out, etapa a 7-a

Vineri

Dinamo – Voluntari 1-1

Sâmbătă

FC U Craiova – Universitatea Cluj 3-2

Duminică

Oțelul – Hermannstadt 13.30

Poli Iași – UTA 18.15

Luni

Petrolul – Botoșani 17.30

Clasament

1. Oțelul 30 de puncte

2. U Cluj 29p

3. Hermannstadt 28p

4. UTA 28p

5. Petrolul 26p*

6. Voluntari 23p

7. FCU Craiova 22p*

8. Botoșani 21p*

9. Poli Iași 21p*

10. Dinamo 21p*

*echipe care au beneficiat de rotunjirea punctajului în sus.

**Locul 3 din play-off va juca baraj cu câștigătoarea barajului dintre locurile 1 și 2 din play-out pentru un loc în Europa Conference League. Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe