Reacția lui Nicolae Ciucă, după ce manifestul care cere aderarea României la Schengen a fost adoptat în unanimitate

Reacția lui Nicolae Ciucă, după ce manifestul care cere aderarea României la Schengen a fost adoptat în unanimitate

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat miercuri seară, 6 martie, printr-o postare publicată pe Facebook că România a obținut victoria mult-așteptată, fiind vorba despre faptul că manifestul care solicită aderarea cât mai rapidă a țării la spațiul de liberă circulație a fost adoptat în unanimitate.

Nicolae Ciucă a enumerat punctele cheie din manifestul PPE. Foto Inquam Photos/ Octav Ganea (Arhivă)

O victorie pentru #România, la Congresul PPE: manifestul electoral al Partidului Popular European, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la Spațiul #Schengen, a fost adoptat în unanimitate. Austria nu a mai votat împotrivă. 

De la București, astăzi, s-a auzit clar și răspicat în întreaga Europă: România trebuie să intre cu drepturi depline în Spațiul Schengen. 

PPE, cea mai puternică familie europeană, adoptă la București manifestul „Europa noastră, o casă bună și sigură pentru popoarele noastre”, se arată în postarea șefului PNL. 

„PPE susține intrarea deplină în Schengen a României” 

 De asemenea, Nicolae Ciucă a enumerat și punctele cheie din manifestul PPE: 

  • PPE susține intrarea deplină în Schengen a României și Bulgariei, ridicând nu doar controalele aeriene și navale, ci și cele la granițele terestre, cât mai curând posibil. 
  • Securitatea europeană și siguranța economică a tuturor statelor de pe continent. PPE va propune crearea cadrului legislativ pentru intrarea în funcție a două noi roluri cheie: un comisar european pe securitate și apărare și altul pentru IMM-uri. Vrem o Europă sigură și prietenoasă în materie de taxe, care sprijină mediul de afaceri. 
  • O Uniune competitivă care susține antreprenorii, tinerii și fermierii. Vrem ca politicile de mediu să meargă împreună cu cele economice și sociale. Ținta de reducere cu 55% a emisiilor de carbon rămâne în picioare, dar trebuie ca specialiștii și piața să decidă care sunt cele mai bune tehnologii pentru a obține neutralitatea emisiilor de carbon, până în 2050. 
  • Strategia PPE pentru extinderea Uniunii Europene cuprinde nu doar Ucraina, Republica Moldova și Georgia, ci și Balcanii de Vest. Acest plan este un angajament ferm pentru consolidarea și extinderea valorilor europene în regiunea noastră”. 

Congresul Partidului Popular European are loc la Bucureşti în zilele de 6 şi 7 martie, reunind lideri din familia politică a popularilor europeni. 

La eveniment vor participa mii de persoane, printre care și 14 șefi de stat și de guvern, dar și lideri ai instituțiilor europene precum Ursula von der Leyen (șefa Comisiei Europene), Roberta Metsola (șefa Parlamentului European), precum și comisarii europeni din familia lor politică. Inclusiv Karl Nehammer, cancelarul Austriei, participă la eveniment.

  Amintim faptul că președintele Klaus Iohannis va avea joi dimineață, 7 martie, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, care se va afla la București pentru Congresul PPE. De asemenea, Nehammer va avea o întâlnire și cu prim-ministrul Marcel Ciolacu la Palatul Victoria.  


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”