Reacția lui Prigojin față de anunțul lui Kadîrov privind plasarea luptătorilor ceceni la Bahmut în locul mercenarilor Wagner

Reacția lui Prigojin față de anunțul lui Kadîrov privind plasarea luptătorilor ceceni la Bahmut în locul mercenarilor Wagner

Oligarhul rus Evgheni Prigojin a anunțat sâmbătă că va lua legătura cu liderul cecen Ramzan Kadîrov pentru a stabili detaliile plasării luptătorilor săi în locul mercenarilor Wagner implicați în bătălia de la Bahmut.

Evgheni Prigojin FOTO Arhivă

Într-un mesaj publicat pe Telegram, Prigojin i-a mulțumit lui Kadîrov pentru faptul că s-a arătat dispus să-și trimită luptătorii la Bahmut în locul mercenarilor Wagner și a anunțat că va lua legătura cu el pentru a definitiva acest proces până la miezul nopții de miercuri spre joi.

Potrivit lui Prigojin, Wagner își va epuiza până miercuri capacitățile de luptă la Bahmut.

Vineri, Prigojin a anunțat că își va retrage mercenerii de la Bahmut din cauza lipsei de muniţie şi a numărului mare de pierderi.

„Retrag unităţile Grupului Wagner din Bahmut deoarece, prin lipsa de muniţie, acestea sunt condamnate la o moarte fără sens”, a precizat el, adresându-se „şefului Statului Major, Valeri Gherasimov, ministrului Apărării, Serghei Şoigu, comandantului-şef Vladimir Putin şi poporului rus”.

Într-o postare anterioară, vineri dimineaţă, Prigojin s-a plâns din nou de lipsa de muniţie şi a proferat insulte la adresa ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a şefului Statului Major General al Forţelor Armate ale Rusiei, Valeri Gherasimov.

Sâmbătă, Ramzan Kadîrov s-a declarat dispus să-şi trimită luptătorii pentru a-i înlocui pe mercenarii Wagner în bătălia de la Bahmut.

Orașul Bahmut, scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, este în prezent principalul obiectiv al armatei ruse din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”