Reacția lui Trump după ce Biden l-a catalogat drept o amenințare la adresa democrației: „Am devenit o rușine ca țară“ VIDEO

Reacția lui Trump după ce Biden l-a catalogat drept o amenințare la adresa democrației: „Am devenit o rușine ca țară“ VIDEO

Fostul președinte american Donald Trump a spus vineri, 5 ianuarie, despre Joe Biden că este „alarmist”, după ce actualul lider de la Casa Albă l-a descris ca fiind o amenințare la adresa democrației, relatează The Hill.

Trump, în discursul ținut în fața susținătorilor din Sioux Center, Iowa, a catalogat discursul lui Biden din Valley Forge, Pennsylvania, drept un „eveniment de campanie patetic și care generează frică" și a sugerat că președintele american îl atacă doar pe tema democrației pentru că nu a fost în stare să facă declarații pe alte teme.

În activitatea lui Joe Biden regăsim o serie neîntreruptă de slăbiciune, incompetență, corupție și eșec. În afară de asta, se descurcă destul de bine", a spus Trump, luând în derâdere modul în care Biden și-a ținut discursul. Biden a vorbit public despre cum a reușit să scape de balbismul cu care s-a confruntat în copilărie.

Trump a pus sub semnul întrebării și rezultatele alegerilor din 2020. Foto: shutterstock (Arhivă)

„Democrația este pe buletinul de vot".

În întreaga lume, suntem o rușine ca țară. Am devenit o rușine ca țară", a mai ținut să sublinieze Trump.

La un moment dat, Trump a pus sub semnul întrebării și rezultatele alegerilor din anul 2020, sugerând că cele aproximativ 75 de milioane de voturi exprimate în favoarea sa au fost incorecte și că totalul a fost, de fapt, mai mare. Numeroase contestații în instanță depuse de aliații lui Trump în 2020, care încercau să conteste rezultatul, au fost respinse de diverși judecători din întreaga țară.

Trump, care este favorit în cursa pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale, a ținut un discurs la primul din mai multe evenimente programate în Iowa în acest weekend. Fostul președinte desfășoară o campanie fulminantă în statul Hawkeye înainte de adunările electorale din 15 ianuarie, unde speră ca susținătorii săi să îl ducă la o victorie decisivă și să zdrobească orice potențial avânt al fostului ambasador al Națiunilor Unite, Nikki Haley, sau al guvernatorului statului Florida, Ron DeSantis.

Pentru primul său eveniment de campanie din acest an , Biden a fost vineri la Valley Forge, o locație importantă din punct de vedere istoric în Revoluția Americană. Președintele a expus mizele alegerilor din noiembrie, susținând că „democrația este pe buletinul de vot".

Președintele în exercițiu al SUA, Joe Biden, a vorbit pe larg despre evenimentul din 6 ianuarie 2021, când susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Capitoliul și s-au ciocnit cu forțele de ordine.

Biden a făcut o legătură directă între retorica lui Trump și violențele din ziua respectivă și a atras atenția asupra faptului că fostul președinte a pus în pericol temelia democrației americane.

„Ceea ce reprezintă alegerile din 2024”

Astăzi ne aflăm aici pentru a răspunde la una dintre cele mai importante întrebări: Mai este democrația o cauză sacră a Americii?", a spus Biden. „Aceasta nu este o întrebare retorică, academică sau ipotetică. Dacă democrația este încă cauza sacră a Americii este cea mai stringentă întrebare a vremurilor noastre. Este ceea ce reprezintă alegerile din 2024", a mai adăugat liderul de la Casa Albă.

Sondajele din ultimele săptămâni au indicat faptul că mai mulți alegători au mai multă încredere în Trump decât în Biden în ceea ce privește economia, imigrația și războiul dintre Israel și Hamas.

În ultimele săptămâni, nivelul de încredere acordat lui Biden a scăzut la minime record, deși consilierii săi prezintă cifre privind locurile de muncă și PIB-ul pentru a susține că economia este într-o stare bună.

Conform sondajelor de opinie ale Decision Desk HQ, între Trump și Biden este o luptă strânsă, cei doi urmând să se confrunte în alegerile generale din noiembrie, Trump având 44% față de 43% pentru Biden.

În ultimele săptămâni, campania lui Biden s-a axat pe angajamentul lui Trump de a deveni dictator în prima zi de mandat, pe retorica sa care amintește de Adolf Hitler și pe afirmațiile sale conform cărora își va cerceta adversarii politici.

La începutul acestei săptămâni , echipa de campanie a lui Biden a lansat un spot publicitar de 60 de secunde, care urmează să fie difuzat în următoarea săptămână în state cheie, în care se susține că Trump a făcut eforturi pentru „a eroda democrația americană și a scuza - și chiar promova - violența politică".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?