Reacția Moscovei după ce Macron a evocat necesitatea înfrângerii Rusiei în Ucraina: „Rămășițele lui Napoleon se odihnesc în centrul Parisului”

Reacția Moscovei după ce Macron a evocat necesitatea înfrângerii Rusiei în Ucraina: „Rămășițele lui Napoleon se odihnesc în centrul Parisului”

Ministerul rus de Externe l-a criticat duminică pe Emmanuel Macron pentru declaraţia sa conform căreia doreşte înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina, acuzându-l pe președintele francez de diplomaţie duplicitară faţă de Kremlin şi spunând că Moscova încă îşi aminteşte de soarta lui Napoleon Bonaparte.

Maria Zaharova FOTO Profimedia

Macron a declarat că doreşte înfrângerea Rusiei în războiul din Ucraina, avertizându-i în acelaşi timp pe cei care vor „mai presus de toate să zdrobească Rusia” că aceasta nu va fi niciodată poziţia Parisului, relatează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres.

„Doresc înfrângerea Rusiei în Ucraina şi vreau ca Ucraina să îşi poată apăra poziţia, dar sunt convins că până la urmă nu se va încheia pe cale militară”, a spus şeful statului francez într-un interviu acordat publicaţiilor „Le Journal du Dimanche” și „Le Figaro”, precum și postului de radio France Inter.

„Nu cred, ca unii, că Rusia ar trebui să fie total învinsă, atacată pe teritoriul său. Aceşti observatori doresc mai presus de toate să zdrobească Rusia. Aceasta nu a fost şi nu va fi niciodată poziţia Franţei”, a adăugat Macron în acest interviu publicat sâmbătă seara.

Moscova i-a dat imediat replica președintelui francez. „Despre niciodată: Franţa nu a început cu Macron, iar rămăşiţele lui Napoleon, onorate la nivel de stat, se odihnesc în centrul Parisului. Franţa ar trebui să înţeleagă”, a declarat purtătoarea de cuvânt diplomației ruse, Maria Zaharova.

„În general, Macron este nepreţuit”, a adăugat, pe un ton ironic, reprezentanta diplomaţiei ruse.

Zaharova a susținut totodată că remarcile şefului statului francez arată că Occidentul este implicat în discuţii despre schimbarea de regim din Rusia.

Emmanuel Macron a estimat la Conferința de Securitate de la Munchen că Rusia va eșua în Ucraina, dar unii observatori i-au reproşat că nu a mers atât de departe încât să evoce o înfrângere necesară a regimului de la Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...