Reacția premierului Nicolae Ciucă după gestul lui Viktor Orban: Nu trebuie să intrăm în jocul acesta

Reacția premierului Nicolae Ciucă după gestul lui Viktor Orban: Nu trebuie să intrăm în jocul acesta

Premierul Nicolae Ciucă a comentat gestul șefului Executivului maghiar, care s-a afișat cu un fular al Ungariei Mari. Șeful Guvernului român a subliniat că „să păstrăm mereu deschisă opțiunea către dialog”.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o primă reacție la gestul lui Viktor Orban FOTO Arhivă

„Referitor la modul în care a apărut premierul Ungariei, Viktor Orban, în public, nu este prima data când putem să observăm astfel de ieşiri”, a spus premierul României, Nicolae Ciucă cu privire la gestul premierului maghiar, care s-a afișat cu un fular având harta Ungariei Mari, adică inclusiv cu Transilvania, la un meci de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei.

Totodată, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că, în opinia sa, „în acest moment nu trebuie să intrăm în jocul acesta. În schimb, ceea ce trebuie să facem este să respectăm regulile jocului, ale statului de drept, ale bunei colaborări şi să avem mereu deschisă opţiunea către dialog şi să respectăm ceea ce este agreat la nivel internaţional”.

Păreri împărțite în Coaliție

În rândul marilor forțe din Guvern, părerile sunt împărțite. Senatorul PSD Titus Corlățean a subliniat că este vorba despre „un gest politic condamnabil care încalcă și dispoziții, dar și spiritul tratatului politic bilateral și parteneriatul strategic” dintre România și Ungaria. 4

Potrivit senatorului, ar fi nevoie de o discuție directă a șefului de stat, Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă și a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, cu liderii politici ai Ungariei. „Președintele României, care a fost extrem de pasiv în toți acești ani, prim-ministrul actual și ministrul de Externe să aibă un dialog politic foarte clar cu omologii din Ungaria pentru a se abține de la aceste atitudini”, a declarat Titus Corlățean.

În schimb, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat pentru „Adevărul” că, în opinia sa, nu pare a fi o provocare. „Viktor Orban apelează fără îndoială la aceste gesturi și nu sunt noi pentru că el mereu încearcă să își identifice și să-și completeze acest arsenal de propagandă. Cred că pentru noi ar fi o greșeală dacă am lua în serios acest gest, un fular al naționalei maghiare, fie el cu harta Ungariei Mari”, a precizat Stroe.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București