Reacția Republicii Moldova după ce un oficial rus a amenințat cu un atac asupra podului de la Giurgiulești

Reacția Republicii Moldova după ce un oficial rus a amenințat cu un atac asupra podului de la Giurgiulești

Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de Ministerul de Externe de la Chișinău pentru a oferi explicații în legătură cu amenințările în legătură cu un atac asupra podului de la Giurgiulești.

FOTO Shutterstock

Vladimir Saldo, șeful numit de Rusia în regiunea Herson, a amenințat mai devreme cu o lovitură asupra podului Giurgiulești, ca răspuns la atacul asupra podului Ciongar , care leagă Peninsula Crimeea, anexată de Moscova, de restul Ucrainei.

„Vă transmit un salut călduros: noi cunoștem coordonatele podurilor din Odesa, a podului Giurgiulești, care a fost în componența Ucrainei, dar acum îi aparține Republicii Moldova. Toate aceste coordonate sunt cunoscute și în curând va fi un răspuns destul de serios”, a scris Vladimir Saldo pe canalul său de Telegram.

Ministerul de Externe al Republicii Moldova a reacționat imediat prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Igor Zaharov.

„Republica Moldova condamnă cu fermitate declarațiile recente ale unui reprezentant al Federatiei Ruse din Herson, teritoriu ucrainean aflat sub ocupație rusă, în care a fost amenințată direct țara noastră. Astfel de declarații sunt total inacceptabile. Nu vom tolera un astfel de limbaj îndreptat împotriva Republicii Moldova. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene îl va convoca, în regim de urgență, pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse în Republica Moldova, solicitându-i explicații corespunzătoare”, a transmis MAEIE de la Chișinău.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat