Reacția tânărului din spatele contului care raporta deplasările avionului privat al lui Musk, după suspendarea acestuia: „Ipocrit în toată regula”

Reacția tânărului din spatele contului care raporta deplasările avionului privat al lui Musk, după suspendarea acestuia: „Ipocrit în toată regula”

Contul de Twitter dedicat urmăririi avionului privat al miliardarului Elon Musk a fost suspendat, miercuri, de pe rețeaua de socializare. Studentul din Florida, Jack Sweeny, care se afla în spatele acestui cont l-a numit pe Musk drept un „ipocrit în toată regula”, după ce a aflat de suspendarea contului, relatează New York Post.

Contul de Twitter @ElonJet a fost suspendat. Foto: Twitter

Sweeny a fost anunțat, miercuri dimineața, de The Post de suspendarea contului @ElonJet.

Este o nebunie", a afirmat Sweeney, în vârstă de 19 ani. „Telefonul meu a luat-o razna".

Miliardarul, care a promis că va permite ca @ElonJet să funcționeze după ce a achiziționat rețeaua de socializare la sfârșitul lunii octombrie, se pare că a revenit asupra deciziei.

Angajamentul meu în favoarea libertăţii de exprimare merge până într-acolo încât nu voi interzice acel cont care îmi urmăreşte avionul, deşi acest fapt reprezintă un risc direct pentru siguranţa mea", se arată în postarea publicată de Elon Musk pe Twitter la începutul lunii noiembrie, la câteva zile după ce cumpărase rețeaua de socializare cu 44 de miliarde de dolari.

Cont suspendat", anunţa, miercuri, un mesaj simplu, afişat în dreptul contului în cauză, intitulat @ElonJet.

Tânărul a afirmat pentru The Post că Musk a greșit suspendându-i contul fiindcă acum este pe cale să primească publicitate negativă pentru decizia sa.

Chiar și-o caută, pentru că va fi din ce în ce mai rău în presă", a prezis Sweeney. „Va fi numit un ipocrit în toată regula".

„Ipocrit în toată regula”

Când a fost întrebat dacă și el crede că miliardarul este un „ipocrit în toată regula", Sweeney a răspuns: „Da, așa s-ar părea".

Într-un tweet publicat, joi, Musk a afirmat: „Publicarea poziţiei geografice a unei persoane în timp real încalcă regulamentul despre 'doxing', însă publicarea sa cu o anumită întârziere este autorizată". Termenul „doxing" însemnână difuzarea publică, pe internet cel mai frecvent, a unor informaţii personale despre o anumită persoană, fără acordul ei, scrie Agerpres.

Contul @ElonJet a fost restabilit, miercuri seară, în Statele Unite, când proprietarul său a publicat următorul mesaj pe Twitter : „M-am întors!". Ulterior, contul a fost din nou suspendat în cursul serii.

Sweeney a afirmat, miercuri, că Musk va justifica suspendarea contului susținând că aceasta face parte din promisiunea sa de a curăța rețeaua de socializare de conturile false.

Pun pariu că așa va juca acest lucru", a declarat Sweeney.

Într-un mesaj afișat în partea superioară a contului atunci când acesta era încă activ, persoana din spatele acestuia menționa că deținea „toate drepturile pentru a transmite informații” despre acea aeronavă fiindcă datele respective sunt publice, iar toate avioanele sunt obligate să fie echipate cu un transponder, un dispozitiv care contribuie la identificarea aeronavelor de către radare.

Politica Twitter stipulează că datele găsite pe alte site-uri pot fi distribuite şi aici", se arăta în acel mesaj.

Alte conturi care monitorizează deplasările avioanelor private sunt încă active

Sweeney a menționat că alte conturi de Twitter care monitorizează deplasările avioanelor private ale miliardarilor, precum Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Donald Trump și Bill Gates, erau încă active, miercuri dimineața.

Acesta a mai adăugat că nu regretă că a refuzat oferta de 5.000 de dolari făcută de Musk la începutul acestui an pentru a închide contul.

Potrivit The Post, tânărul a făcut o contraofertă de 50.000 de dolari, iar miliardarul a spus că o va lua în considerare. Ulterior, CEO-ul Tesla și SpaceX a declarat că nu i s-a părut „potrivită" și a încetat să mai răspundă la mesajele sale.

Sweeney a declarat că a câștigat în total în jur de 7.000 de dolari de pe urma acestui cont. Acesta a spus că atenția pe care a primit-o din partea publicului a fost mulțumitoare.

A fost pur și simplu mișto să mă conectez cu oamenii pe Twitter și pe alte platforme datorită popularității @ElonJet", a afirmat Sweeney pentru The Post. „Oamenii mă consideră interesant".

Totuși, studentul este îngrijorat că suspendarea contului de pe Twitter ar putea afecta și conturile de pe alte platforme, precum Facebook, Instagram, Telegram și Discord.

Mai mult decât atât, la începutul lunii decembrie, contul lui Kanye West a fost suspendat de Twitter Inc, întrucât tweet-urile sale au încălcat regulile platformei de socializare. De asemenea, Elon Musk a anunțat, în luna noiembrie, că va reactiva contul de Twitter al fostului președinte american Donald Trump.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Basilica.ro i-a cenzurat aberațiile / PS Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanațiului, diatribă rusofilă la adresa „Vestului imperialist” în pastorala …