Reacția TikTok după ce autoritățile române au cerut angajaților la stat să-și șteargă aplicația

Reacția TikTok după ce autoritățile române au cerut angajaților la stat să-și șteargă aplicația

Oficialii TikTok se arată ”dezamăgiți” de recomandarea transmisă de autoritățile române angajaților de la stat de a-și șterge aplicația din telefoanele și calculatoarele de serviciu, despre care spun că se bazează pe ”informații inexacte”.

Suntem dezamăgiți de această recomandare, care pare să se bazeze pe informații inexacte despre platforma noastră și ce date colectăm sau nu. Experți în securitate independenți au ajuns în mod repetat la concluzia că nu colectăm mai multe date decât alte aplicații obișnuite.

Atât informațiile pe care utilizatorii aleg să ni le furnizeze, cât și informațiile care ajută ca aplicația să funcționeze, sunt colectate pentru a ne ajuta să operăm în siguranță și să îmbunătățim experiența utilizatorului. Datele utilizatorilor noștri sunt stocate în siguranță în SUA, Singapore și Malaezia și deschidem noi centre de date în Europa.

Ne angajăm să fim transparenți în legătură cu practicile noastre și să detaliem ce date colectăm, împreună cu modul în care le folosim. În plus, am interacționat deja cu autoritățile relevante pentru a le oferi informațiile necesare și suntem în continuare pregătiți să discutăm pentru a clarifica orice nelămurire”, a transmis un reprezentant TikTok pentru stirileprotv.ro .

Potrivit companiei chineze, ”majoritatea punctelor menționate în raport au fost deja comunicate în mod transparent de către TikTok în Politica de Confidențialitate, Centrul de Confidențialitate și Siguranță și Rapoartele de Transparență trimestriale și nu sunt diferite de practicile din industrie. Unele dintre informațiile din raport care descriu datele pe care se presupune că le colectează TikTok (cum ar fi apăsările de taste, IMEI-ul dispozitivului, numărul de serie al cartelei SIM sau locația GPS) nu sunt adevărate, așa cum am explicat în mai multe rânduri în trecut”.

Consiliul de Securitate Cibernetică a recomandat miercuri tuturor angajaților de la stat din România să șteargă aplicația TikTok de pe telefoanele și calculatoarele de serviciu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...