Reacția Ucrainei, după pro-rușii au anunțat referendumurile pentru anexarea la Rusia

Reacția Ucrainei, după pro-rușii au anunțat referendumurile pentru anexarea la Rusia

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat că Ucraina își va continua contraofensiva în ciuda planurilor Rusiei de a organiza „pseudo-referendumuri” pe teritoriile ucrainene aflate sub ocupație rusă, relatează The Kyiv Independent .

Dmitro Kuleba susține că Ucraina își va continua contraofensiva. FOTO AFP

Referendumurile simulate nu vor schimba nimic. În ciuda planurilor Rusiei de a organiza „pseudo-referendumuri” pe teritoriile ucrainene ocupate, în perioada 23-27 septembrie, Ucraina își va continua contraofensiva.

Ucraina are tot dreptul să-și elibereze teritoriile și va continua să le elibereze indiferent de ce are de spus Rusia”, a afirmat Kuleba.

De asemenea, Ucraina a răspuns și prin șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, care a afirmat că amenințarea cu referendumuri este „șantaj naiv".

Așa arată frica de înfrângere. Inamicul se teme și se reacționează primitiv. Ucraina va rezolva problema rusă. Amenințarea poate fi eliminată doar prin forță", a afirmat Yermak.

Autoritățile separatiste din regiunile ocupate Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie au anunțat, marți, organizarea unor referendumuri pentru aderarea oficială la Rusia. Republica Populară Donețk (DNR) și Republica Populară Lugansk (LNR) au anunțat că în perioada 23-27 septembrie vor avea loc primele referendumuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA