Reacții dure după ce România vede la televizor cupele europene. „Ne păcălim de fiecare dată”

Reacții dure după ce România vede la televizor cupele europene. „Ne păcălim de fiecare dată”

Viorel Moldovan, fostul mare internațional, a criticat în termeni duri fotbalul românesc, după ce ultimele noastre reprezentante, Sepsi și Farul au fost eliminate din play-off-ul Conference League.

Fotbalul românesc avea speranțe de la Budescu, jucător aflat la final de carieră. Foto Facebook

Fostul antrenor a spune că nivelul scăzut al campionatului intern este motivul pentru care România a dezămăgit cumplit în cupele europene și nu a trimis nici o echipă în grupe. „Nu suntem niciunde, drept dovadă n-am ajuns nici în grupele astea. De ce ar trebui să-mi pară rău? Ne păcălim de fiecare dată. Campionatul este cum este. Aveai coeficient ok, mai respirai.

Trebuie să se însănătoşească campionatul nostru. Dar de ce să ne pară rău, când vedem toate tâmpeniile din fotbalul nostru? Fotbalul românesc este obosit din start. Vrem să ajungem să jucăm la nivel mare, să avem echipe la nivelul cupelor europene. Sunt situaţii, corect, nu sunt absurd. Discutăm mereu despre această stare de oboseală. De fiecare dată aceeaşi discuţie. Nu ştiu din ce aluat sunt făcuţi alţii de reuşesc să treacă peste”, a declarat Viorel Moldovan, la Orange Sport.

Bani tocați de pomană

Emil Hossu-Longin, unul dintre cei mai apreciați comentatori din România, a reacționat pe Facebook joi seara, după o seară demnă de uitat pentru fotbalul autohton, România rămânând fără nicio reprezentantă în Conference League.

„Fotbalul românesc, prin echipele lui, a luat peste 100 de milioane de euro de la UEFA, din prezența în competițiile europene, în 15 ani. I-a tocat, a intrat în insolvențe, a falimentat echipele, n-a investit nimic. A răspuns doar cu reproșuri. Și-a venit decontul. Noapte bună”, a scris Emil Hossu-Longin.

Ilie Dumitrescu a identificat problema

Și fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a luat atitudine. El crede că fotbalul românesc trebuie să investească în disciplină tactică și la nivel fizic. „Suferim din punct de vedere fizic, tot ce înseamnă intensitate, tot ce înseamnă dueluri. Aici este drama. E altă competiție. Când o să ajungem la intensitatea din Suedia, Norvegia, chiar și Insulele Feroe... Disciplină tactică, fizic, acolo stau bine. S-au echilibrat lucrurile”, a punctat Ilie Dumitrescu la DigiSport.

România nu mai are nicio reprezentantă în cupele europene, după ce, rând pe rând, CFR Cluj, FCSB, Farul și Sepsi au pierdut, chiar dacă au jucat în compania unor echipe care nu fac parte din elita fotbalului. Practic, competițiile continentale încep fără reprezentantele noastre la start.

Ultima oară când fotbalul românesc n-a avut reprezentante în grupele cupelor europene s-a întâmplat în stagiunea 2018-2019. Contrapeformanța se repetă în acest sezon, unul în care, rând pe rând, toate echipele importante de la noi s-au „împotmolit” lamentabil pe plan european.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?