Real Madrid - Barcelona 1-3. Primul trofeu pentru Xavi ca antrenor în Supercupa Spaniei

Real Madrid - Barcelona 1-3. Primul trofeu pentru Xavi ca antrenor în Supercupa Spaniei

Barcelona a reușit să câștige primul meci împotriva madrilenilor din 2023. Catalanii au obținut o victorie la scor în finala Supercupei Spaniei. Xavi a reușit să câștige primul său trofeu în postura de antrenor al Barcelonei.

Foto Getty Images

Meciul dintre Real Madrid și Barcelona, disputat în capitala Arabiei Saudite, la Riad, s-a încheiat cu victoria categorică a Barcelonei, scor 1-3. Xavi a reușit să obțină primul său trofeu pe banca tehnică a catalanilor și a 14-a Supercupă din istoria clubului.

Barcelona a început în forță derby-ul cu Real Madrid și putea deschide scorul încă din minutul 6 prin Araujo. Câteva minute mai târziu Lewandowski a lovit bara porții apărată de Courtois. Real Madrid a venit cu o replică pe măsură după alte câteva minute, însă Benzema nu a putut să înscrie după ce a trimis periculos cu capul din fața porții.

În minutul 33 Lewandowski i-a pasat decisis lui Gavi care l-a învins pe Courtois cu un șut din fața porții. Pe final de repriză, Lewandowski a dublat avantajul catalanilor, după ce Gavi i-a pasat decisiv. În minutul 70 Gavi a pasat din nou decisiv, de această dată pentru Pedri care a dus scorul la 3-0.

În prelungirile meciului, Benzema a redus din diferență cu un șut din centrul careului dar Real Madrid nu a mai putut reveni în meci și a pierdut finala Supercupei.

Duelul cu numărul 251 dintre cele două mari rivale s-a încheiat cu victoria catalanilor care au ajuns la 98 de victorii în fața madrilenilor (101 victorii împotriva Barcelonei).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”