Real Madrid - Chelsea, în Liga Campionilor: Benzema, record uluitor în fața echipelor din Anglia

Real Madrid - Chelsea, în Liga Campionilor: Benzema, record uluitor în fața echipelor din Anglia

Real Madrid și Chelsea s-au întâlnit miercuri seară în prima manșă a „sferturilor” Champions League. Spaniolii au învins cu 2-0, gol marcat de Karim Benzema în minutul 21, reușită prin care atacantul francez a realizat un record incredibil, plus o reușită spre final semnată de Marco Asensio.

Karim Benzema își conduce din nou echipa spre trofeul Ligii Campionilor. Foto EPA EFE

Benzema a punctat după ce a împins în plasă un balon respins de Kepa la reluarea lui Vinicius. Superstarul Realului a ajuns la 14 goluri în ultimele 9 meciuri eliminatorii din Champions League, iar ultimele sale 11 reușite din competiția-regină a Europei au fost înscrise doar împotriva echipelor din Anglia, după faza grupelor. Francezul are 5 goluri înscrise în poarta celor de la Chelsea, 3 contra lui Liverpool și 3 în fața celor de la Manchester City.

În plus, Benzema l-a egalat pe Erling Haaland în topul celor mai buni marcatori în anul calendaristic 2023, în toate competițiile, ambii având câte 18 goluri. Francezul a jucat cel de-al 130-lea meci pentru Real în Liga Campionilor și este pe locul secund în istoria madrilenilor, la egalitate cu Raul Gonzalez. Lider este fostul portar Iker Casillas, cu 150 de apariții.

Spre marele șoc Real - Manchester City

Revenind la meci, Real a luat o opțiune importantă pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, învingând pe Chelsea cu 2-0 pe Santiago Bernabeu. Mai ales că spaniolii sunt letali în meciurile decisive din deplasare: 5-2 cu Liverpool și 4-0 cu Barcelona, în ultimele apariții.

Madrilenii au evoluat contra londonezilor în superioritate numerică în ultimele 30 minute, Ben Chilwell fiind eliminat după un fault în postura de ultim apărător. Și au profitat de avantaj, prin Marco Asensio, care a punctat pentru un 2-0 liniștitor în minutul 75.

Returul are loc pe 18 aprilie, la Londra și, în cazul în care calculele hârtiei nu vor fi date peste cap și Real Madrid se va califica în semifinalele Champions League, spaniolii vor întâlni în penultimul act al competiției pe învingătoarea dintre Manchester City și Bayern Munchen. Britanicii conduși de Pep Guardiola sunt mari favoriți la accederea în careul de ași, după ce s-au impus în tur cu un sec 3-0.

Real Madrid - Chelsea 2-0

Au marcat: Benzema (21), Marco Asensio (75)

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Camavinga - Valverde, Kroos, Modric - Rodrygo, Benzema, Vinicius Jr. Antrenor: Carlo Ancelotti

Chelsea: Kepa - W. Fofana, Koulibaly, T. Silva - James, Enzo, Kante, Kovacic, Chilwell - Sterling, Joao Felix. Antrenor: Frank Lampard

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante