Realitatea din teren, nu minciunile de la televizor/Doctoriță din Iași care i-a făcut cezariană un femei intrate în contact cu o persoană din Italia: Dumnezeu cu mila! Nu e normal să nu avem echipamente de protecție și să expui la risc un spital întreg!

Realitatea din teren, nu minciunile de la televizor/Doctoriță din Iași care i-a făcut cezariană un femei intrate în contact cu o persoană din Italia: Dumnezeu cu mila! Nu e normal să nu avem echipamente de protecție și să expui la risc un spital întreg!

Un medic ginecolog de la Maternitatea din Iași povestește condițiile în care i-a făcut cezariană unei femei gravide ce intrase în contact cu o persoană întoarsă din Italia. Medicul spune că nu există echipament de protecție și nici teste pentru COVID-19, avertizând că "în aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri".
Alex Dima: „Guvernanti, treziti-va!
Am trimis postarea acestui medic si premierului Orban.

Nu vrem panica. Vrem pragmatism, masuri!”

Medicul ginecolog  Diana Popovici din Iași povestește, pe Facebook , că în timp ce era în gardă, împreună cu alți colegi, a venit la spital o gravidă care avusese legături cu o rudă întoarsă din Veneto.

"Eu în garda de primire, împreună cu câțiva colegi! Sunt informată că va ajunge în spital o gravidă, cu naștere declanșată și care a luat legătura (vizită) acum o săptămână cu un neam de al ei, sosit din Veneto acum 18 zile! M-am scurs! Indicația este să se finalizeze nașterea prin operație cezariană! A început agitația! Unde o vedem?...am blocat un cabinet de consultații pentru ea, cabinet în care ulterior s-a efectuat dezinfecția”, povestește dr. Popovici.
Potrivit medicului, nu existau echipament de protecție și nici teste pentru recoltare de probe pentru coronavirus.
"Avem echipamente de protecție?...nu avem!!! Avem teste pentru recoltare și pentru a trimite la boli infecțioase?...nu avem!!! Și atunci, ce avem? Doctori și asistente care trebuie să intre în sală și eventual să se contamineze?...da, asta avem! A venit gravida, s-a efectuat ancheta epidemiologică... a avut contact cu persoana sosită din Veneto care nici ea nu a efectuat testul, deși s-a dus sși a cerut să i se facă... indicația a fost doar de autoizolare la domiciliu, s-a practicat cezariana, medicii, asistentele și infirmierele fără echipament de protecție”, mai spune Diana Popovici.
Ea afirmă că nu este normal ce se întâmplă, "să expui la risc un spital întreg”, mai ales că în acest fel riscul de a crește numărul persoanelor diagnosticate cu noul COVID-19 crește.
"Doar cu două rânduri de măști, două rânduri de mănuși și halatul steril! Dumnezeu cu mila! Nu este normal ce se întâmplă! Nu este normal să nu avem echipamente de protecție! Nu este normal să expui la risc un spital întreg! În aceste condiții de practicare a medicinei în condiții de pandemie, România va depăși alte state europene la numărul de cazuri! De ce avem noi (încă) puține cazuri?...deoarece oamenii nu sunt testați!”, mai scrie medicul ginecolog.
În România au fost anunțate oficial până duminică 139 de cazuri de coronavirus.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”