Realizați ce FRICĂ le e? Nicușor Dan NU a fost votat în NICIO comisie din Consiliul General! Chiar și ÎMPOTRIVA LEGII!

Realizați ce FRICĂ le e? Nicușor Dan NU a fost votat în NICIO comisie din Consiliul General! Chiar și ÎMPOTRIVA LEGII!

Nicusor Dan nu a fost votat in nicio comisie din Consiliul General. Acesta a candidat pentru a face parte din comisiile de Patrimoniu si Utilitati, insa majoritatea PSD-UNPR-ALDE nu l-a votat. Contactat de HotNews.ro, Nicusor Dan a declarat ca in cele 16 comisii, alcatuite fie din 7, fie din 9 oameni, Uniunea Salvati Bucurestiul trebuia sa aiba 36 de reprezentanti, proportional cu numarul de consilieri, un consilier avand posibilitatea sa faca parte din mai multe comisii. USB insa a obtinut doar 30 de locuri, spune Nicusor Dan.

"PSD a chemat pe rand partidele la negocieri. Noi am spus ca nu vrem presedinti de comisie si secretari, in schimb vrem reprezentanti proportional cu numarul de mandate obtinute in Consiliul General, asa cum prevede legea. Sunt 16 comisii a cate 7 oameni, deci 112 pozitii si noi fiind 15 consilieri din 55, ne reveneau 30 de locuri. Ei au spus ca sunt de acord si am facut nominalizarile. Azi au spus ca vor comisii si cu 9 membri, ca toate partidele sa aiba oameni in comisii. Insa, in noua situatie noi trebuia sa avem 36 de reprezentanti, nu 30, ca sa se respecte proportionalitatea. Noi am cerut cele 6 pozitii in plus. Ei s-au enervat ca si m-au taiat de la toate comisiiile. Si Roxana Wring a fost scoasa de la Comisia de Cultura, ramanand doar la cea de Urbanism", a declarat Nicusor Dan.

Acesta spune ca ceea ce s-a intamplat este ilegal, deoarece orice consilier trebuie sa fie prezent macar intr-o comisie si va cere in sedintele urmatoare modificarea componentei comisiilor de specialitate.

Roxana Wring, consilierul USB scos de la Comisia de Cultura, spune ca va participa oricum la sedintele comisiei.

"Este clar ca au ceva cu mine si cu Nicusor pentru ca suntem cunoscuti si avem procese cu primariile. Eu voi participa la lucrarile comisiei de cultura ca observator si in calitatea mea de consilier general", a declarat aceasta pentru HotNews.ro.

Ciprian Ciucu, consilier PNL, spune ca situatia este absurda.

"E absurd! Nicusor Dan nu a fost votat in nicio comisie din Consiliul General. Cum s-a ajuns aici nici mie nu-mi este foarte clar, incerc sa va explic nitel procedura. De votat, se voteaza pe o lista lunga de sapte sau noua nume, in functie de numarul membrilor comisiei (7 sau 9). Comisiile de 7 persoane au avut 8 candidati, iar cele de 9 au avut 10 candidati. Ieri se stia ca toate comisiile vor fi formate din cate 7 membri. Intre timp PSD a decis, pentru ca toate partidele sa fie reprezentate in toate comisiile sa creasca numarul unor comisii la 9. Pentru a-si pastra cota de reprezentare USB a cerut sa poate nominaliza mai multi oameni pentru comisii venind cu cate doi sau trei candidati acolo unde ar fi trebuit sa vina cu unul sau doi. Iar aici intru pe taramul speculatiilor, asa ca va rog luati cele ce urmeaza cu precautie. Pentru ca doar USB a cerut sa vina cu mai multe nominaliza e probabil sa-si fi atras antipatia celorlati membri din consiliu. Eu am insistat la colegii liberali sa voteze reprezentantii USB la toate comisiiile, tocmai pentru a nu mai da apa la mora USB care vede conspiratii inezistente in care baga si PNL. La vot, majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicusor Dan peste tot si omul nu a mai prins nicio comisie. Am vorbit cu colegii din PNL si noi consideram ca este absurd ca un consilier general sa nu fie in nicio comisie. Este o situatie fara precedent, din punctul nostru de vedere trebuie gasita rapid o modalitate legala pentru ca Nicusor Dan sa fie membru in comisiile in care isi doreste. Reprezinta partidul care a iesit pe locul doi la alegeri si trebuie sa fie lasat sa reprezinte cetatenii", a scris Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.

"Daca va fi nevoie, sper sa nu fie, voi face apel la colegii din PNL sa-i cedeze locul in cel putin intr-o comisie in care-si doreste sa fie, stiu sigur ca una dintre ele este cea de patrimoniu. PNL a cerut in sedinta publica, prin liderul de grup, ca la urmatoarea sedinta sa existe un proiect de Hotarare de Consiliu care sa rezolve acesta situatie", a mai scris Ciprian Ciucu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria