Recean: „Țara noastră e solidară cu poporul curajos al Ucrainei”. Ce spune premierul Rep. Moldova despre terminarea războiului

Recean: „Țara noastră e solidară cu poporul curajos al Ucrainei”. Ce spune premierul Rep. Moldova despre terminarea războiului

Premierul Dorin Recean a declarat că acest război injust în care au fost pierdute nenumărate vieți, familii au fost despărțite și numeroase localități au fost spulberate trebuie să se termine acum.

Premierul a transmis mesajul pe pagina sa de Twitter. FOTO: Facebook

Șeful Cabinetului de miniștri de la Chișinău a transmis mesajul pe pagina sa de Twitter.

„Astăzi se împlinesc 500 de zile de la începutul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Un război în care au fost pierdute nenumărate vieți, familii au fost despărțite și numeroase localități au fost spulberate. Țara noastră este solidară cu poporul curajos al Ucrainei. Acest război injust trebuie să se termine acum”, a scris premierul Dorin Recean.

Mesajul președintei Sandu

Și lidera de la Chișinău a venit cu un mesaj cu ocazia marcării a 500 de zile de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, precizând că rezultatul nu poate fi altul decât victoria Kievului, dată fiind îndârjirea populației în fața agresorului de la est.

500 de zile de când oamenii paşnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziţi de exploziile bombelor şi huruitul tancurilor. Oameni nevinovaţi executaţi şi lăsaţi să se descompună pe străzi sau aruncaţi în groapa comună. La Bucea, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate şi copii ucişi sau schilodiţi de bombe", a transmis şefa statului.

Maia Sandu a subliniat că viaţa oamenilor paşnici din Ucraina a fost radical schimbată din cauza acestui război. „Cei în puteri, femei şi bărbaţi, au luat armele în mâini şi-şi apără ţara. Milioane de mame cu copii şi vârstnici au fost nevoiţi să-şi lase casele şi să se adăpostească în subsoluri, în staţiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte ţări. Acest război brutal seamănă moarte şi teroare. Invadatorii distrug clădiri şi locuinţe, bombardează reţele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul", a punctat lidera de la Chișinău.

Preşedinta Republicii Moldova a precizat că „datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenţei populaţiei civile, în Moldova avem pace" şi i-a invitat pe cetăţenii moldoveni să continue să fie solidari cu Ucraina.

Ucrainenii sunt şi vor fi bineveniţi în ţara noastră. Drumurile şi căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către pieţele lor de desfacere. Ca parte a comunităţii internaţionale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război. Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii şi noi suntem alături de ei", a mai transmis Maia Sandu, care şi-a încheiat mesajul cu salutul în limba ucraineană „Slava Ukraini!” (Glorie Ucrainei! - n.r.).

Liderul de la Kiev a vizitat Insula Șerpilor

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski , a vizitat Insula Șerpilor de la Marea Neagră ai cărei apărători au sfidat o navă de război rusă la începutul invaziei, de unde a transmis un mesaj la 500 zile de război.

„Astăzi ne aflăm pe Insula Șarpelui, care nu va fi niciodată cucerită de ocupanți, cum nu va fi nici întreaga Ucraină, pentru că suntem țara celor curajoși. Vreau să mulţumesc aici, din acest loc al victoriei, fiecăruia dintre militarii noştri pentru aceste 500 de zile", este mesajul în engleză ce însoțește un clip nedatat publicat pe rețelele de socializare sâmbătă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?