RECHIZITORIU Victor Micula l-a sunat pe șeful Poliției Bihor, deranjat că a fost legitimat de polițiști / ”Și eu am filmări cu voi când veneați să luați mită”

RECHIZITORIU Victor Micula l-a sunat pe șeful Poliției Bihor, deranjat că a fost legitimat de polițiști / ”Și eu am filmări cu voi când veneați să luați mită”

Un episod interesant iese la iveală din rechizitoriul Parchetului Tribunalului Bihor pus la dispoziția presei în baza legii 544/2001 privind transparența informațiilor. Astfel, potrivit procurorilor, Victor Micula l-ar fi sunat pe șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, fiind deranjat că a fost oprit și legitimat de un echipaj de poliție al ”mascaților” după ce a intrat cu mașina într-o zonă pietonală din Oradea. Micula jr. este fiul unuia dintre patronii de la European Drinks și e vizat acum de o cerere de arestare în lipsă, fiind acuzat că ar fi participat ilegal la o percheziție a poliției și ar fi accesat baza de date a MAI, scrie G4Media.

Găsești rechizitorul aici. 

După telefonul dat de Micula jr. șefului IPJ Bihor, echipajul de poliție rutieră trimis la fața locului nu a ”constatat şi aplicat inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) niciun fel de sancţiune contravenţională la regimul circulaţiei rutiere (…) şi nici nu au întocmit vreo fişă a evenimentului”, se arată în rechizitoriu.

Contactat telefonic de jurnalistul G4media.ro, șeful IPJ Bihor, Alin Haniș, a închis brusc telefonul când a auzit despre ce este vorba.

În noaptea de 13/14 aprilie 2018, Micula junior a intrat cu mașina, un Mercedes SUV, pe străzile pietonale din centrul vechi al orașului Oradea, unde este interzis accesul autoturismelor și e o zonă de viață de noapte. Mai mult, Micula jr ar fi accelerat, potrivit procurorilor. ”Această conduită a şoferului ar fi pus în pericol integritatea fizică a celor aflaţi zonă, care au fost nevoiţi să se ferească din calea de rulare a şoferului”, se arată în rechizitoriu.

După intervenția unui echipaj de poliție al unor luptători SAS (Serviciul de Acțiuni Speciale), fiind oprit și legitimat, Micula jr. ar fi pus mâna pe telefon și l-ar fi sunat pe șeful IPJ Bihor.

În acel moment, inculpatul M.V. (Micula Victor – n.r), arătându-se deranjat de faptul că fusese oprit/blocat şi legitimat de lucrătorii de poliţie cu privire la acel incident, l-a contactat telefonic pe martorul H.A. (Haniș Alin – n.r.), inspectorul şef al I.P.J. Bihor, căruia i-ar fi adus la cunoştinţă că ar fi fost oprit de „mascaţi”, reproşându-i că „acum și mascații tăi au treabă cu mine?” (…),după care a finalizat brusc apelul (…)

Imediat după aceea, martorul H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a resunat pe inculpatul M.V (Micula Victor – n.r.)., care apoi i-a dat telefonul său martorului S.S. , ocazie cu care acesta din urmă şi-a informat şeful ierarhic în legătură cu cele constatate la faţa locului. După ce s-a documentat în legătură cu incidentul reclamat de inculpat, H.A. (Haniș Alin, șeful IPJ Bihor – n.r.) l-a întrebat pe S.S. dacă M.V. (Micula Victor – n.r.) „a lovit pe cineva”, iar după ce i s-a răspuns negativ, i-a solicitat lui SS să-şi facă treaba”, se arată în rechizitoriu.

La fața locului a fost trimis un echipaj de poliție rutieră întrucât mascații nu au atribuții de aplicare a amenzilor. Au sosit doi dintre cei patru polițiști trimiși în judecată alături de Victor Micula. Aceștia l-au lăsat în pace pe afacerist.

Inculpatul R.C. (Rengele Claudiu, polițist – n.r.) a adoptat o atitudine amicală la adresa inc. M.V. (Micula Victor – n.r.) şi a încercat să justifice în mod fals celor doi martori aflaţi încă la faţa locului (…) că motivul pentru care nu îl pot sancţiona contravenţional pe M.V. (Micula Victor – n.r.) constă în faptul că acesta ar deţine imobile pe str. Vasile Alecsandri, adică este riveran, iar pe cale de consecinţă, ar avea dreptul să conducă autoturisme pe acea stradă”, se arată în rechizitoriu.

Cine e Victor Micula. Este fiul lui Viorel Micula, unul dintre patronii de la European Drinks. Este și finul liderului PSD Bihor, Ioan Mang.

În luna mai a acestui an, Victor Micula, a fost amendat după ce a fost prins circulând cu maşina fără justificare legală în zona comunei Paleu, atât el, cât şi trei persoane care îl însoţeau fiind sancţionaţi cu câte 5.000 lei pentru încălcarea ordonanţelor militare, potrivit Bihoreanul.

Potrivit unor surse locale, Victor Micula, căruia îi place să i se spună Pablo, le-a dedicat o manea șefilor Poliției Bihor.

2018! Începem în forță!

De la Pablo din Bihor pentru un cățeluș care l-a ținut în curte și acum are stele multe (hahah)

Scaunul pe care stai de mine e clădit,

Ca să ajungi în vârf acolo, eu te-am sprijinit,

Veneai mereu la ușa mea ca să-ți mai pun o stea,

Ai devenit șef peste tot,

Vrei să-mi iei liniștea,

O stea pe epoleți ți-am pus-o fără niciun preț

Și n-ai pic de rușine, tu mă tratezi cu dispreț,

Te-am ajutat să devii șef peste tot cel mai mare.

Îmi dau seama că am crescut un om fără valoareeee!”, sunt versurile manelei interpretate de Dani Prințul Banatului pentru ”Pablo de Bihor”, Victor Micula.

Într-o altă manea dedicată polițiștilor de Victor Micula, Dani Prințul Banatului cântă:

Din cauza voastră acum sunt pe goană,

dar nu am motive ca să îmi fie teamă.

Din ce făceam eu, vă dădeam și vouă

Acum nu mă ascultați și vă faceți că plouă,

Mă sunați înainte când vroiau mascații ca să îmi intre în casă,

Nu mai țineți minte și acum vreți să mă vedeți cu toți la pedeapsă.

Mă dați la ziare că aveți filmări cu mine,

dar de ce nu le dădeați când împărțeam o pâine.

Și eu am filmări cu voi când veneați să luați mită,

acum vreți să mă arestați că meseria-i sfântă”.

Cine e șeful IPJ Bihor, Alin Haniș. Potrivit unor surse locale, cumnatul şefului IPJ Bihor, Alin Haniş, ar fi de peste 20 de ani şoferul lui Viorel Micula, tatăl lui Victor Micula.

Șeful IPJ Bihor ar fi participat în 2019 la o percheziție a poliției la domiciliul lui Micula junior în căutare de arme deținute nelegal, dar nu a fost găsit nimic. Câteva luni mai târziu, la o percheziție similară a DGA, au fost găsite în casa lui Micula junior mai multe arme deținute ilegal, potrivit acelorași surse.

Haniș ar fi fost un apropiat al lui Liviu Popa, fostul șef al IGP, fost coleg de dosar cu judecătorul mason Ovidiu Galea, ambii achitați după ce Secția specială nu a mai formulat apel la Înalta Curte.

Irina Galea, soția judecătorului Ovidiu Galea, este avocatul firmelor din grupul European Drinks, iar avocatul lui Victoraș Micula este Răzvan Doseanu, apărătorul lui Remus Indrei, fostul șef al Poliției Beiuș și apropiat al fostului șef al Poliției Române, Liviu Popa. În plus, copilul lui Victoraș Micula ar fi fost botezat de Ioan Mang, șeful PSD Bihor.

Frații Micula au executat statul. La sfârșitul anului trecut, frații Ioan și Viorel Micula au pus sechestru pe conturile Romatsa și Nuclearelectrica. Frații Micula au blocat conturile companiei Romatsa pentru suma de 395 de milioane de euro care reprezenta o datorie pe care statul român o avea de plătit oamenilor de afaceri după ce aceștia au câștigat un proces la Curtea de arbitraj internațional.

Dosar penal de evaziune fiscală. G4media.ro a scris în decembrie 2019 că frații Ioan și Viorel Micula de la compania European Drinks sunt vizați de o ancheta prentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare de aproape 44 milioane de euro într-un dosar penal in rem de la IPJ Bihor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Cine e procurorul de caz. Potrivit unor surse din poliție, dosarul lui Victor Micula este instrumentat de procurorul Cristi Ardelean, fost procuror la DNA Oradea, dat afară după ce în spațiul public a apărut o înregistrare cu procurorii DNA Oradea, printre care și Ardelean, în care aceștia vorbeau să le facă dosare penale unor judecători din Bihor ca să intre frica în ei. Judecătorii dispuseseră mai multe soluții care nu erau pe placul procurorilor, cum ar fi achitări controversate.

După apariția înregistrării, procurorii DNA Oradea, printre care Ciprian Man și Cristi Ardelean, au fost anchetați pentru presupuse abuzuri de Inspecția Judiciară și Secția Specială.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale