Reclamat de mai multe colege, redactorul-şef al cotidianului Bild a fost repus în funcţie în tandem cu o jurnalistă

Reclamat de mai multe colege, redactorul-şef al cotidianului Bild a fost repus în funcţie în tandem cu o jurnalistă

Redactorul-şef al cotidianului german Bild, care ceruse să fie suspendat în urma mai multor plângeri formulate de femei, a fost repus în funcţie, însă în tandem cu o jurnalistă, a anunţat joi grupul Axel Springer, informează AFP.

Julian Reichelt a fost suspendat din funcţie pe 13 martie, după declanşarea unei anchete interne conduse de o firmă de avocatură asupra unor "posibile încălcări ale conformităţii" faţă de valorile şi regulile publicaţiei. Jurnalistul în vârstă de 40 de ani era suspectat că a promovat femei cu care întreţinea relaţii sexuale, înainte de a le îndepărta sau chiar a le da afară mai târziu.

Salariatele ar fi alertat de mai multe luni conducerea, însă aceasta ar fi întârziat să verifice acuzaţiile împotriva influentului redactor-şef al tabloidului.

"Julian Reichelt a admis amestecul relaţiilor profesionale cu cele private, însă a negat sub jurământ (orice hărţuire)", informează grupul într-un comunicat. "Consiliul de administraţie a ajuns la concluzia că nu ar fi justificată demiterea lui Julian Reichelt din funcţia sa de redactor-şef din cauza unor erori la birou şi de gestionare a personalului care nu sunt de natură infracţională", adaugă grupul de mass-media.

Prin urmare, redactorul-şef îşi va prelua din nou funcţia, însă de acum în tandem cu o jurnalistă de 52 de ani, Alexandra Würzbach, care până acum era redactor-şef al ediţiei de duminică a cotidianului Bild. "Alexandra Würzbach şi Julian Reichelt vor fi împreună responsabili de conţinutul tuturor produselor grupului Bild", precizează grupul media.

Cu un tiraj de aproximativ două milioane de exemplare, ziarul Bild, creat în 1952, se concentrează pe fapt divers, sport şi ştiri despre celebrităţi, fiind cel mai citit cotidian din Germania.

Cazul constituie o "replică" a MeToo în Germania. O altă anchetă l-a vizat recent pe Klaus Dörr, directorul artistic al Volksbühne din Berlin, unul dintre principalele teatre din capitala Germaniei. Klaus Dörr a fost acuzat de hărţuire de mai multe femei şi a demisionat din funcţie pe 15 martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...