Recruții ruși își cumpără propriile echipamente, chiar dacă Rusia a achiziționat 300.000 de seturi de veste antiglonț

Recruții ruși își cumpără propriile echipamente, chiar dacă Rusia a achiziționat 300.000 de seturi de veste antiglonț

Ministerul Apărării din Marea Britanie a afirmat, joi, că mulți recruți ruși sunt nevoiți să-și cumpere singuri echipamentul, în ciuda faptului că în urmă cu doi ani Rusia a furnizat armatei sale 300.000 de seturi de armură Ratnik, relatează The Jerusalem Post .

Recruții sunt nevoiți să-și cumpere singuri echipamentele. Foto: Captură video Twitter

Serviciile britanice de informații susțin în evaluarea zilnică că principala cauză a „performanței slabe” a Rusiei în Ucraina este „corupția endemică și logistica slabă”.

Rezerviștii ruși trebuie să își achiziționeze singuri vestele antiglonț, în special vestele moderne 6B45, care s-au vândut pe site-urile rusești cu 40.000 de ruble (circa 640 de dolari).

Surse ucrainene, britanice și ruse au raportat condiții dificile pentru forțele ruse încă de la începutul războiului.

În luna martie a acestui an, Direcția de Informații ucraineană a raportat că Rusia încerca să restaureze echipamente militare foarte vechi pentru a înlocui pierderile suferite în luptă.

În luna septembrie, pe Twitter au fost publicate imagini video neverificate în care un ofițer le spunea soldaților mobilizați să-și cumpere singuri echipamente.

De asemenea, r ecruții s-au plâns de condițiile precare de trai cu care s-au confruntat din momentul încorporării.

Într-un videoclip publicat online, un bărbat denunță „condițiile inumane” din unitățile militare rusești și faptul că recruții sunt nevoiți să se aprovizioneze singuri cu mâncare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...