RECTIFICARE Ioan Stoica, fondatorul Caritas, nu avea cum să fie evacuat din casă pentru că e mort de doi ani

RECTIFICARE Ioan Stoica, fondatorul Caritas, nu avea cum să fie evacuat din casă pentru că e mort de doi ani

Mai multe publicații din România, printre care și Comisarul.ro, au preluat o știre legată de Ioan Stoica, fondatorul schemei piramidale Caritas, care a dus la păgubirea a sute de mii de români în anii 1990.

Știrea, rostogolită în mediul online de Foaia Transilvană,  făcea referire la faptul că Ioan Stoica a ajunsese în stradă, după ce fusese evacuat din garsoniera în care locuia cu chirie în Brașov. Numai că fostul patron al Caritas a murit în urmă cu doi ani.  

Comisarul.ro rectifică informațiile, cu scuzele de rigoare pentru eroarea strecurată.

--------------

Ioan Stoica, patronul celebrului joc piramidal Caritas, a ajuns sa fie evacuat din garsoniera din Brasov in care locuia cu chirie.

El nu a si-a mai platit utilitatile de cativa ani, astfel incat proprietarul a cerut evacuarea, conform foaiatransilvania.ro.

Ajuns, la 76 de ani, Ioan Stoica s-a retras dupa falimentul Caritas de la Cluj, la Brasov. Caritas a fost un joc de tip piramidal care a functionat in Romania intre aprilie 1992 si august 1994. A atras milioane de deponenti din toata tara care au investit mai mult de 1.000 de miliarde de lei vechi (intre 1 si 5 miliarde de dolari americani) inainte de a da faliment in 14 august 1994. La data declararii falimentului avea datorii de 450 milioane de dolari americani.

Fondatorul si proprietarul afacerii, Ioan Stoica, a fost condamnat in anul 1995 de catre Tribunalul din Cluj la un total de 7 ani de inchisoare pentru frauda, dar a facut apel si i s-a redus termenul de pedeapsa la numai doi ani. Nemultumit si de aceasta perioada, el s-a adresat Curtii Supreme de Justitie si sentinta i-a fost micsorata la un an si jumatate de inchisoare. A fost eliberat la data de 14 iunie 1996.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Băsescu, în depresie după condamnarea Ioanei / Fostul președinte a izbucnit în plâns la momentul aflării veștii …

2 VIDEO Imagini spectaculoase / Morun de 140 de kilograme eliberat în Dunăre, după ce polițiștii de frontieră au g…

3 VIDEO Da-n morții mă-tii nu te duci tu, infractorule? / Vîntu: „Doamna Șoșoacă face ce ar trebui și tu să faci”

4 Amănunte picante de la violul anului! / Cum a atras-o milionarul „Ureche” în apartament pe fosta „logodnică” a l…

5 VIDEO Proștii care ne conduc / Crezând că sunt protestatari pentru dosarul 10 august, și a pus-o, ministrul Stel…