Rectorul Politehnica București: Studenţii vor avea acces gratuit la toate tehnologiile Google

Rectorul Politehnica București: Studenţii vor avea acces gratuit la toate tehnologiile Google

Mihnea Costoiu. Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, a declarat că studenţii instituției de învățământ superior vor avea acces gratuit la toate tehnologiile dezvoltate de Google.

Rectoratul Politehnicii București Foto: Arhivă

Un nou Google Tech Lab a fost inaugurat, vineri, la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. "Este unul dintre laboratoarele care face parte dintr-o cooperarea mai lungă pe care o avem cu Google şi care vizează în primul rând accesul studenţilor la tehnologiile oferite de Google, la produsele, serviciile pe care Google le oferă. Laboratorul nu este doar un mediu prietenos în care studenţii îşi vor desfăşura activitatea, ci unul în care studenţii vor avea acces la toate tehnologiile dezvoltate de Google în mod gratuit. Laboratorul este şi un spaţiu de inovare foarte util studenţilor", a afirmat rectorul, citat de Agerpres .

Potrivit acestuia, de laborator vor beneficia studenţii de la toate facultăţile UPB, în special cei de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare şi de la Facultatea de Electronică.

"Vor beneficia de acest laborator studenţii de la toate facultăţile, în special Facultatea de Calculatoare şi Electronică, dar nu numai, din toate facultăţile. Vorbim de platforme, nu vorbim de un spaţiu fizic, ci un spaţiu virtual care este pus la dispoziţie de Google pentru toţi studenţii", a susţinut Mihnea Costoiu.În cadrul festivităţii de inaugurare s-au evidenţiat rezultatele obţinute în ultimii cinci ani prin programul educaţional Atelierul Digital. Atelierul Digital este parte din Programul Grow with Google România, program care oferă acces la educaţie şi resurse pentru oameni, comunităţi şi afaceri locale cu scopul creşterii sustenabile a acestora.

Inaugurarea laboratorului a fost urmată de o sesiune de discuţii despre programe educaţionale, impactul tehnologiei şi competenţe pentru viitor, la care au participat membri ai comunităţii academice, reprezentanţi ai societăţii civile, decidenţi politici şi lideri de opinie, alături de echipa Google România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria