Rectorul Universității Oradea: Cercetările DNA vizează organizarea concursului pentru ocuparea unui post de profesor

Cercetarea 'in rem' declanșată miercuri dimineață de DNA la Universitatea Oradea este legată de organizarea concursului pentru ocuparea postului de profesor în cadrul Departamentului de Psihologie din cadrul Facultății de Științe Socio-Umane, a declarat miercuri, într-un comunicat de presă, rectorul Universității Oradea, prof.univ.dr. Constantin Bungău.

* DNA: Opt percheziții în Oradea, într-un dosar privind fapte comise în 2015 — 2016

'În urma câștigării concursului pentru ocuparea postului didactic desfășurat în perioada 26 — 28 ianuarie 2016, postul a fost ocupat de doamna Dindelegan Camelia, cadru didactic abilitat pentru conducerea de doctorat, încă din anul 2015', a declarat Bungău.

El a adăugat că regretă că astfel de acțiuni se desfășoară în timpul campaniei electorale pentru alegerea funcției de rector al Universității din Oradea și înainte de admiterea pentru anul universitar 2016/2017.

'Universitatea din Oradea va sta la dispoziția organelor de cercetare, astfel încât să poată fi eliminate toate suspiciunile care planează asupra instituției,' a precizat Constantin Bungău.

Alegerea rectorului este programată pentru data de 19 aprilie, actualul rector candidând pentru un nou mandat.

Potrivit site-ului DNA, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea au efectuat miercuri cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2015—2016.

În cursul zilei de 30 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 8 locații, situate în municipiul Oradea, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Procurorii au descins miercuri dimineață la Universitatea din Oradea, fiind sigilat biroul rectorului, unde procurorii au stat mai bine de trei ore. Perchezițiile procurorilor au vizat și domiciliul rectorului, precum și biroul decanului Facultății de Științe Socio-Umane, prof. univ. Floare Chipea.

AGERPRES/(AS-autor: Eugenia Pașca, editor: Diana Dumitru, editor online: Alexandra Cruceru)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I