Reforma pensiilor din Franța, undă verde de la Curtea Constituțională. Se anunță noi proteste

Reforma pensiilor din Franța, undă verde de la Curtea Constituțională. Se anunță noi proteste

Cel mai înalt organism constituțional din Franța a aprobat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani și a respins apelurile la referendum ale oponenților politici, potrivit BBC .

Proteste Franța. FOTO Profimedia

Consiliul Constituțional a precizat însă că unele articole ale controversatei reforme a pensiilor din Franța au deficiențe juridice.

Proiectul controversat, care a provocat proteste de amploare în hexagon, urmează să fie promulgat de Emmanuel Macron în următoarele 48 de ore, potrivit BFMTV .

Luna trecută, Guvernul Franței a folosit o putere constituțională specială pentru a forța adoptarea reformelor fără un vot, potrivit BBC .

Până acum, în Franța au avut mai multe proteste împotriva reformei, despre care Guvernul președintelui Emmanuel Macron spune că este esențială pentru a preveni prăbușirea sistemului.

Peste un milion de oameni au participat joi la manifestații, potrivit cifrelor furnizate de sindicate. Noi violențe și ciocniri au avut loc între forțele de ordine și demonstranți. Activiștii sindicali au intrat joi în sediul central din Paris al companiei de bunuri de lux LVMH, afirmând că guvernul francez ar trebui să renunțe la creșterea vârstei de pensionare și să îi taxeze mai mult pe cei bogați, relatează Reuters.

Amintim că vineri, 14 aprilie, cel puțin 10 ofițeri de poliție au fost răniți în timpul ciocnirilor cu manifestanții violenți la Paris, la un protest împotriva reformei pensiilor, potrivit postului francez de televiziune CNews , care citează date oferite de poliție. Una dintre victime este în stare gravă. Poliția a început să aresteze participanții la confruntări. 36 de persoane au fost reținute la această demonstrație.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...