„Refuz să-mi fac datoria”/Scrisorile lăsate în urmă de soldații ruși fugiți din calea ucrainenilor

„Refuz să-mi fac datoria”/Scrisorile lăsate în urmă de soldații ruși fugiți din calea ucrainenilor

Cele 10 scrisori scrise de mână, datate 30 august, au fost lăsate în urmă într-o casă rezidențială cu două etaje, unde rușii stăteau ghemuiți și ulterior găsite de soldații ucraineni care au furnizat scrisorile „The Washington Post”. Ei pictează un portret al trupelor abătute, disperate după odihnă și preocupate de sănătatea și moralul lor după luni de lupte.

„Refuz să-mi îndeplinesc datoria în operațiunea specială de pe teritoriul Ucrainei din cauza lipsei zilelor de vacanță și a epuizării morale”, a scris un bărbat care s-a identificat drept comandantul unui pluton de rachete antiaeriene din regiunea Moscovei.

Un alt soldat a cerut să fie eliberat, invocând „înrăutățirea sănătății mele și că nu am primit ajutorul medical necesar”. Un altul a spus că se confruntă cu „epuizare fizică și morală”.

Alții s-au plâns că li s-a refuzat concediul pentru obligații familiale, inclusiv pentru a se căsători și pentru a asista la nașterea unui copil.

Stilul asemănător în care au fost scrise cele 10 scrisori sugerează că soldații, obosiți și descurajați, le-au scris împreună. Scrisorile au atras atenția soldaților ucraineni când au ajuns pentru prima dată la Izium, pe care rușii l-au abandonat în grabă în retragere, iar unele au fost distribuite pe rețelele de socializare.

Autenticitatea scrisorilor nu a fost confirmată de experți independenți.

În aceeași casă a fost lăsat și un raport din 23 august adresat comandantului Diviziei a 2-a de puști motorizate din Rusia, etichetat „TOP SECRET” și „extrem de urgent”, descriind modul în care patru trupe rusești au fost ucise și unul a fost rănit de focul artileriei ucrainene în satul Kamianka, la aproximativ 75 de mile nord de Izium, lângă granița cu Rusia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia