Regatul autoproclamat din inima Germaniei care nu recunoaște autoritatea Berlinului. Are propria monedă și cărţi de identitate

Regatul autoproclamat din inima Germaniei care nu recunoaște autoritatea Berlinului. Are propria monedă și cărţi de identitate

În adâncul peisajului rural din estul Germaniei, există o graniță invizibilă. Din vârfurile copacilor ies turnulețele unui castel impunător. Un semn de pe ușa din față îl informează solemn pe vizitator că a intrat - de fapt - într-o nouă țară.

Așa-zisul Regat al Germaniei

„Königreich Deutschland", adică Regatul Germaniei, este un stat independent autoproclamat. Regele său autoproclamat, Petru I , îşi primeşte oaspeţii într-un salon destul de mohorât, îmbrăcat în lambriuri de lemn şi le explică cum a ajuns la „Regatul Germaniei“.

Au trecut aproape 10 ani de la încoronarea lui Petru I şi întemeierea aşa zisului său regat care îşi bate propria-i moneda, are cărţi de identitate şi propriul steag.

Petru I este cunoscut în Germania ca Reichsburger sau cetăţean al Reichului. Este unul dintre cei 21 de mii de oameni pe care serviciile de securitate îi consideră teoreticieni ai conspiraţiei care nu recunosc legitimitatea statului german postbelic.

Aceștia au devenit cunoscuți săptămâna aceasta, odată cu arestarea a 25 de persoane în cadrul raidurilor din mai multe locații din Germania, Austria și Italia, unde activau persoane suspectate de complot pentru a lua cu asaltat clădirea parlamentului german, Reichstag, și pentru a răsturna guvernul.

Regele Petru spune că nu are astfel de intenții violente. Dar el crede că statul german este „distructiv și bolnav”. „Nu am niciun interes să fac parte din acest sistem fascist și satanic”, spune el.

Peter Fitzek sau „Petru I” FOTO Profimedia

Peter Fitzek sau „Petru I” FOTO Profimedia

„Regele Germaniei”

Regele Petru a declarat pentru BBC că regatul său are acum 5.000 de cetățeni. El spune că nu a avut de ales decât să-și întemeieze regatul după ce a încercat fără succes, să candideze pentru funcția de primar și membru al parlamentului german.

„Oamenii corupți, criminali sau dispuși să fie folosiți prosperă în sistemul german și cei cu o inimă cinstită, care vor să schimbe lumea în bine, în interesul binelui comun, nu au nicio șansă”.

Numele său adevărat este Peter Fitzek, iar activitățile sale l-au adus în conflict frecvent cu legea germană.

Mai multe condamnări

Germania nu recunoaște regatul sau documentele sale: Fitzek are mai multe condamnări pentru conducere fără permis și pentru conducerea propriului program de asigurări de sănătate. De asemenea, a făcut închisoare câțiva ani pentru delapidarea banilor cetățenilor săi, dar ulterior condamnarea a fost anulată.

Serviciul regional de informații, care îl urmărește pe el și regatul său de aproape doi ani, îl consideră o amenințare. Ei îl aseamănă cu un cult care îi expune pe oameni la teoriile conspirației și la ideologia extremistă.

Astfel de teorii și ideologii au proliferat în Germania în ultimii ani, alimentate de pandemie. Fitzek ne spune că are aproximativ 5.000 de cetățeni și extinde regatul, cumpărând pământ în Germania pentru a înființa o serie de comunități în care acești oameni pot trăi în cele din urmă.

FOTO BBC

FOTO BBC

Regatul autoproclamat și-a bătut chiar propria monedă

Jurnaliștii BBC au vizitat un astfel de loc aflat la aproximativ 240 km distanță de castelul „regelui“.

Copaci înconjoară locul unui alt castel vechi din satul Bärwalde, la o oră și jumătate de mers cu mașina la sud de Berlin. Aproximativ 30 de persoane locuiesc pe amplasament, fie în clădirea principală, fie în rulote împrăștiate pe gazon de-a lungul aleii principale.

În ciuda frumuseții decolorate a castelului, este un loc sumbru. Încă se renovează clădirile și se curăță terenul. Trunchiuri de copac încă mai cresc prin scheletul unei sere vechi.

Dar oamenii de aici sunt mândri de casa lor, pe care o consideră, de asemenea, teritoriu al regatului.

Cetățenii nu plătesc taxe statului german și nu își trimit copiii la școală, ceea ce este ilegal în Germania. Ei sunt legați de propria lor structură juridică - prezidată de regele Petru - și în cele din urmă intenționează să aibă propriul lor sistem de sănătate.

"Regatul poate oferi tot ce ai nevoie în viața de zi cu zi. Hrană și securitate socială, toate aceste sisteme sunt acolo", spune Benjamin, care s-a mutat recent cu tânăra sa familie și este responsabil de PR.

Cu toate planurile lor de a construi o comunitate verde durabilă, folosind tehnologii moderne, cetățenii par să aibă puțină încredere în medicina modernă.

Nimeni aici nu este vaccinat împotriva Covid-19, mi-a spus Benjamin. Este o poziție comună în Reichsbürger. Mulți dintre „supuși“ s-au alăturat protestelor la adresa măsurilor de control în timpul pandemiei.

„Oamenii care gândesc pentru ei înșiși astăzi vor fi adesea condamnați ca teoreticieni ai conspirației”, spune Benjamin. „Dar este un fapt că aceștia sunt adesea oamenii care stau noaptea gândindu-se la probleme, nu doar la ale lor, ci și la ale societății”.

Jurnaliștii au vorbit și cu un „vecin“ al autoproclamatului regat. Când l-au întrebat ce părere are despre vecinii săi, s-a încruntat. Ar trebui să plătească impozit, a spus el. La urma urmei, ei încă folosesc resursele Germaniei. Dar ceea ce îl îngrijorează cel mai mult, a adăugat el, sunt propriii lui copii. „Ce fel de influență vor avea acești oameni asupra lor?”.

Timp de mulți ani, Reichsbürger a fost o glumă națională. Germania învață să îi ia în serios acum.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

2 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

3 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

4 Rusia, oameni buni...

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei