Regatul Unit ar putea interzice câinii din rasa American Bully XL

Regatul Unit ar putea interzice câinii din rasa American Bully XL

Rishi Sunak, premierul Regatului Unit, a declarat că, până la sfârșitul acestui an vor fi interziși câinii din rasa American Bully XL, după ce un bărbat a fost ucis joi într-un atac.

Câine din rasa American Bully XL -FOTO Shutterstock

Săptămâna trecută, un alt atac în care a fost implicat un câine din această rasă a avut loc în orașul englez Birmingham. Victima a fost o fetiță de 11 ani care mergea la cumpărături cu sora sa.

Premierul britanic a declarat pe Twitter/X că „Este clar că American XL Bully Dog este un pericol pentru comunitățile noastre. Am urgentat lucrările pentru a defini și interzice această rasă, astfel încât să putem pune capăt acestor atacuri violente și să menținem oamenii în siguranță.

Rishi Sunak a adăugat în mesajul video postat pe Twitter/X că "Este clar că nu este vorba despre o mână de câini prost dresați, ci de un model de comportament și acest lucru nu mai poate continua".

Primul Ministru al Marii Britanii a spus că un bărbat a fost ucis joi, în centrul Angliei, într-un atac în care se presupune că a fost implicat un câine American Bully XL. Polițiștii britanici au arestat un bărbat cu suspiciunea de omor prin imprudență.

Un grup de campanie denumit Bully Watch, ce susține interzicerea creșterii și a vânzării câinilor de talie mare, de tip Bully XL, a subliniat că această rasă a fost responsabilă de mai mult de jumătate din toate atacurile mortale ale câinilor din Marea Britanie anul trecut, conform Reuters .

The Economist scrie că animale din rasa American Bully XL, cel mai mare tip, au ucis opt persoane începând din 2021, dintre care două în acest an.

Rasa aceasta de câini este relativ nouă, a fost fondată în America, între anii 1980 și 1990, iar în Regatul Unit au apărut pentru prima dată în jurul anului 2014, numărul lor crescând rapid în ultimii ani, după cum susține grupul Bully Watch.

Rishi Sunak a cerut poliției și experților să definească câinii Bully XL, acesta ar reprezenta primul pas pentru a putea spera că acești câini pot fi interziși până la sfârșitul anului.

Mai multe organizații caritabile pentru protecția animalelor din Regatul Unit au declarat că interzicerea anumitor rase de câini nu este soluția. Acestea sunt de părere că "reproducerea, creșterea și deținerea iresponsabilă" sunt de vină și spun că guvernul ar trebui să se concentreze în schimb asupra "reglementărilor privind controlul câinilor și asupra promovării deținerii responsabile a câinilor și a dresajului", potrivit unei declarații comune pe care au făcut-o, citată de Reuters.

Și în țara noastră sunt canise care vând exemplare din rasa American Bully XL, iar unii cunoscători din domeniu spun că prețul unui câine din această rasă poate ajunge și la câteva mii de euro, lucru observat și în anunțurile de pe un cunoscut site de vânzări online din România.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?