Regele Charles al III-lea a ajuns la Valea Zălanului, județul Harghita. Mesajul de întâmpinare al Contelui Kálnoky

Regele Charles al III-lea a ajuns la Valea Zălanului, județul Harghita. Mesajul de întâmpinare al Contelui Kálnoky

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, care a sosit în România, într-o vizită privată, și a avut o întâlnire de curtoazie cu președintele Klaus Iohannis, a ajuns, vineri seară, în jurul orei 21.00, în Valea Zălanului, din județul Covasna, unde are o proprietate.

Regele Charles al III-lea a ajuns în România vineri după-amiază

Într-un mesaj de întâmpinare a monarhului britanic, contele Tibor Kalnoky , cel care îi este rudă îndepărtată și prieten de suflet, și-a exprimat speranța, prin purtătorul său de cuvânt, că șederea acestuia în România va fi „la fel de plăcută și tihnită” pe cât au fost vizitele precedente ale acestuia.

Mesajul de întâmpinare a Regelui Charles al III-lea

„În această seară, contele Kálnoky l-a întâmpinat pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea la sosirea sa la Valea Zălanului, în Transilvania, România. Contele speră că șederea Majestății Sale va fi la fel de plăcută, armonioasă și tihnită pe cât au fost toate vizitele sale private în în ultimul deceniu, în vremea când era prinț de Wales. Cu ocazia primei călătorii a Regelui în afara Marii Britanii, după Încoronare, în numele familiei sale și a comunității locale, contele Kálnoky îi urează Majestății Sale un călduros bun venit”, se arată în mesajul de întâmpinare al Contelui Kalnoky pentru suveranul britanic.

Așteptat de localnici și întâmpinat cu drag

În fața casei cu numărul 1 din Valea Zălanului , proprietate a Regelui Charles al III-lea încă de pe vremea când era prinț de Wales, vineri seară era multă emoție. Mai mulți localnici și copii l-au așteptat pe monarhul britanic ca să-i ureze „bun venit”, dat fiind că îl consideră pe acesta „unul de-al lor”, chiar dacă de data aceasta înalta față regală vine într-o ipostază nouă, cea de monarh.

Într-o atmosferă destinsă și liniștită, suveranul britanic, care a ajuns de la București la Valea Zălanului cu mașina, și nu cu elicopterul, așa cum se presupunea inițial, a fost întâmpinat cu flori de câmp galbene și un bujor roșu, buchet oferit de „doamna Maria”, o femeie din Valea Zălanului pe care fostul prinț de Wales o cunoștea de la vizitele trecute. Ea a spus că abia așteaptă să-i ofere monarhului „miere bio de albine”, unul dintre alimentele preferate ale regelui.

La sosirea în micul sătuc transilvănean Regele Charles a fost îmtâmpinat de către Contele Tibor Kálnoky, alături de soția sa, Anna Kálnoky.

Sâmbătă, sătenii din Valea Zălanului vor organiza un picnic câmpenesc, la care ei speră să se afle și Regele Charles, care preferă mâncarea simplă și bucatele tradiționale românești. Este de așteptat, de asemenea, ca monarhul britanic să facă, alături de cunoscuți și de prietenul său de suflet, Contele Tibor Kalnoky, așa cum obișnuia și înainte, lungi plimbări pe dealurile din jurul reședinței sale.

Cât va rămâne în România

Regele Charles va rămâne în casa de la Valea Zălanului până la începutul săptămânii viitoare, iar marți este așteptat să viziteze satul brașovean Viscri, unde are, de asemenea, o proprietate, de altfel, prima achiziționată de rege în România.

Vizita Regelui Charles în România va avea un caracter strict privat, fiind, cel mai probabil, vacanța mult așteptată de monarhul britanic după momentul istovitor al Încoronării.

La întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, Regele Charles al III-lea a avut cuvinte doar de apreciere la adresa României, țara unde a zis că se simte ca acasă, vorbind despre modul cum s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, de când vine constant aici.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”