Regele Charles al III-lea a dezvelit statuile de bronz ale părinților săi VIDEO

Regele Charles al III-lea a dezvelit statuile de bronz ale părinților săi VIDEO

Regele a dezvelit sculpturi de bronz ale părinților săi la Royal Albert Hall, într-un omagiu emoționant.

Statuile prințului Philip și reginei Elisabeta au fost dezvelite FOTO: X

Majestatea Sa, în vârstă de 74 de ani, a fost însoțit de regină pentru ceremonia de dezvelire de sâmbătă, înainte de a participa la Festivalul anual al comemorării din interiorul sălii.

Statuile regretatei regine și ale prințului Philip au fost comandate ca parte a aniversării a 150 de ani de existență a Hall-ului în 2021 și se află în Porticul de Sud, potrivit yahoo.com.

Regina Elisabeta a fost patroana Sălii. Statuile ei și ale Prințului Phillip au fost proiectate de Poppy Field, o bursieră de la Queen Elizabeth Scholarship Trust.

Cu ocazia celei de-a 150-a aniversări, au fost comandate și figuri din piatră ale reginei Victoria și ale prințului Albert, care se află în pridvorul de nord.

Pentru ceremonia de dezvelire, regelui și reginei li s-au alăturat alți membri ai familiei regale, inclusiv prințul și prințesa de Wales, ducele și ducesa de Edinburgh, precum și prințesa Anne și soțul ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence.

După aceea, s-au mutat în sală pentru festivalul care îi onorează pe toți cei care au servit Marea Britanie și Commonwealth-ul. Evenimentul din acest an a marcat, de asemenea, 60 de ani de la sfârșitul Serviciului Național, 70 de ani de la Războiul din Coreea și 75 de ani de la sosirea Empire Windrush.

Muzicieni precum Mica Paris și Calum Scott au cântat la evenimentul găzduit de prezentatoarea Claire Balding. De asemenea, a avut loc o apariție a Fanfarei Regimentului Regimentului Regal al Forțelor Aeriene și a Fanfarei Regimentului Regal al Infanteriei Marine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene