Regele Charles: Întotdeauna m-am simțit ca acasă în România. „Țară de glorii, țară de dor!”

Regele Charles: Întotdeauna m-am simțit ca acasă în România. „Țară de glorii, țară de dor!”

Regele Charles al III-lea a avut cuvinte doar de apreciere la adresa României, țara unde a zis că se simte ca acasă, vorbind despre modul cum s-a dezvoltat în ultimii 25 de ani, de când vine constant.

Regele Charles al III-lea și Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

„Nu pot descrie plăcerea pe care o am vizitând România. Vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase și generozitatea arătată organizând recepția”, au fost cuvintele de început ale discursului ținut de Regele Charles.

„Cred că au trecut 25 de ani de la prima vizită în această țară remarcabilă”, a completat monarhul britanic. „Când am venit aici, dar și înainte, am simțit o legătură profundă cu România”.

Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai și aveau amintiri din copilăria comună petrecută aici. Întodeauna m-am simțit ca acasă în România”, a mai susținut Regele Charles punctând faptul că în toți acești ani a putut să vadă întreaga țară, având această „bucurie”

Am fost martor la prima mână a dezvoltării”, a precizat reprezentantul monarhiei britanice „Am fost impresionat de reprezentanții tinerei generații: întreprinzători tineri care fac față provocărilor erei moderne: tehnologie, ecoturism sau protecția mediului, în construcția de clădiri prietenoase cu mediul”, a mai afirmat Regele Charles.

Monarhul a vorbit de oameni care lucreză neobosit pentru ceilalți , dar și de susținerea sa pentru tineri. „Sunt eforturi pentru a-i sprijini pe tineri. Din anii 90 am devenit prietenul lor și sunt prietenul Asociației Monumentelor care îi instruiește pe arhitecți și cei activi în conservarea monumentelor”.

Cu atât mai „prețioasă devine această țară”

Regele Charles a subliniat că în România în continuare sunt numeroase specii care au dispărut în alte zone din Europa și din lume. „Cu atât mai prețioasă devine această țară. Dar mai ales prețuiesc prietenii meu din România. Sunt recunoscător pentru numeroșii oameni, unii în salră, care fac bine pentru comunitățile din această țară”, a completat monarhul.

Am ajuns să iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea”, a subliniat Regele Charles.

Regele a recitat și din „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”, fiind invocată partea de început: „Țară de glorii, țara de dor”

Nu în ultimul, Regela Charles a mintit că „legăturile noastre de prietenie sunt mai puternice. De abia aștept să îmi joc și eu rolul în strângerea legăturilor (n.r. - între România și Marea Britanie) pe viitor”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”