Regele Charles, urmașul lui Vlad Țepeș. „E amuzant, dar sunt rudă cu Vlad Țepeș“

Regele Charles, urmașul lui Vlad Țepeș. „E amuzant, dar sunt rudă cu Vlad Țepeș“

Actorul britanic Luke Evans, cunoscut pentru rolurile din seria „Hobbitul“ și „Dracula Untold“, a dezvăluit ce mărturisiri i-a făcut regele Charles al III-lea.

Luke Evans și regele Charles al III-lea FOTO Profimedia

Invitat ieri în emisiunea „The Jonathan Ross Show“, de la ITV, Luke Evans (43 de ani) a povestit cum a decurs întâlnirea sa cu regele, pe care l-a cunoscut în 2014, pe vremea când Charles era Prinț de Wales, potrivit The Independent .

Actorul tocmai terminase filmările pentru pelicula „Dracula Untold“, în care a jucat rolul principal, când l-a cunoscut pe actualul monarh. Acesta i-a dezvăluit că este rudă cu domnitorul românc Vlad Țepeș.

Am fost foarte emoționat când am vorbit prima dată cu regele Charles. A venit la mine și m-a întrebat: «La ce lucrezi acum?» și i-am spus: «Tocmai am terminat un film despre Vlad Țepeș care se transformă în Dracula»“, a declarat Luke Evans.

Atunci, el mi-a spus: «Știi, e destul de amuzant, dar eu sunt rudă cu Vlad Țepeș“. Am crezut că glumește. Dar apoi a trecut prin tot arborele genealogic“, a mai spus actorul în în emisiunea „The Jonathan Ross Show“.

Legăturile regelui Charles al III-lea cu România

De altfel, în urmă cu câțiva ani, fostul Prinț de Wales a declarat în documentarul „Wild Carpathia“ că este „descendent al lui Vlad Țepeș, după cum arată arborele genealogic“.

Vlad Țepeș s-a născut în Sighișoara, în Transilvania în 1431, fiind mai târziu domnitor al Țării Românești. Tatăl său, Vlad Dracul, a fost cavaler în Ordinul Dragonului. A fost căsătorit de trei ori: întâi cu o nobilă din Transilvania, Cneajna Bathory, apoi cu Jusztina Szilagyi și apoi cu Ilona Nelipic, verișoară a lui Matei Corvin.

A avut cinci copii, patru băieți și o fată: Radu și Vlad din prima căsătorie, Mihail și Mihnea cel Rău din a doua și Zaleska, din a treia căsătorie. Se pare că Radu, un descendent din Vlad Țepeș, s-a stabilit în Moldova și a pus bazele ramurii moldovenești a neamului Drăculeștilor. Porecla Țepeș i s-a atribuit în urma execuțiilor frecvente prin tragere în țeapă, potrivit historia.ro.

Voievodul român a fost ales de scriitorul Bram Stoker ca erou principal al romanului „Dracula“, din 1897. De atunci, Dracula și Transilvania, tărâmul care adăpostește misteriosul castel cu vampiri, a devenit subiectul a peste 750 de filme, documentare sau nuvele inspirate fiind de romanul scriitorului irlandez.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?