„Regele criptomonedelor”, răpit și torturat după ce și-a înșelat investitorii cu 29 de milioane de dolari

„Regele criptomonedelor”, răpit și torturat după ce și-a înșelat investitorii cu 29 de milioane de dolari

Aiden Pleterski, în vârstă de 23 de ani, care s-a autoproclamat „regele criptomonedelor din Canada” a fost răpit și torturat, după ce și-ar fi înșelat investitorii cu 29 milioane de dolari, relatează Daily Mail.

Nu se știe cine l-ar fi răpit pe Aiden Pleterski. Foto Instagram/ aiden_pletersik

Autoritățile canadiene încearcă să recapete milioanele de dolari. Pleterski ar fi restituit doar 1,6 milioane de dolari. Conform unor documente, tânărul ar fi cheltuit cea mai mare parte din sumă pe un avion privat, o flotă de mașini și pe vacanțe extravagante.

Tatăl lui Pleterski, Adam Peters, a afirmat că fiul său a fost răpit în miezul nopții în luna decembrie. În plus, Peters susține că a fost sunat noaptea și că i s-a spus că fiul său va fi eliberat doar în schimbul sumei de 2,1 milioane de dolari.

Bărbatul a mai adăugat că Pleterski a fost bătut. Se presupune că și-ar fi recăpătat libertatea după câteva zile, dar a fost amenințat că va trebui să facă rost rapid de bani.

Nu se știe cine l-ar fi răpit pe Aiden Pleterski, iar autoritățile din Toronto nu au oferit informații despre răpitori sau dacă au arestat vreun suspect.

Conform avocatului acuzării Norman Groot, milioanele de dolari ar putea fi doar o mică parte din ceea ce tânărul datorează investitorilor.

Groot susține că Pleterski ar fi pus în aplicare o schemă Ponzi . Așadar, investițiile făcute de unele persoane au fost utilizate pentru a falsifica profiturile altora.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cântăreața ucraineană Inna Voronova riscă 8 ani de închisoare după ce a filmat și apoi a distribuit videoclipuri cu apărarea antiaeriană a Ucrainei

2 Surprize, surprize / „Omul cu gaura” din ANAF face nuntă la hotelul unui „mare contribuabil”, apropiat de OMV!

3 Liderul nord-coreean Kim Jong-Un are două mari vicii / Raport oficial al de agenților secreți din Coreea de Sud

4 ​„Sindromul Ucraina”, bomba cu ceas pe care armata rusă încearcă să o ascundă sub preș

5 VIDEO „A început faza a doua” / Rebelii anti-Putin au intrat din nou pe teritoriul Federației Ruse