Regele Iordaniei a cerut modernizare economică și reforme administrative

Regele Iordaniei a cerut modernizare economică și reforme administrative

Abdullah al II-lea a cerut continuarea reformelor cuprinzătoare și implementarea unor proiecte importante de infrastructură.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei. Foto: Arhiva Adevărul

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a ținut duminică un discurs al tronului în Camera inferioară a Adunării Naționale (Parlament), solicitând continuarea reformelor cuprinzătoare și implementarea unor proiecte importante de infrastructură.

Țara noastră are nevoie de un nou concept național pentru implementarea unui program cuprinzător de modernizare”, a spus monarhul, al cărui discurs a fost transmis de agenția de presă Petra .

Trebuie să aibă loc schimbări în sfera economică și administrativă, care să cuprindă toate instituțiile statului”, a subliniat Abdullah al II-lea. „Este necesar să se deschidă calea pentru participarea activă a tinerilor la viața socio-politică și economică”. El a atras atenția și asupra unității interne a regatului, care s-a întărit în ultimii ani și care a fost facilitată de activitatea utilă a membrilor corpului legislativ.

Avem o responsabilitate istorică față de generațiile viitoare pentru construirea unei noi Iordanii, care ar trebui să devină un stat modern bazat pe participarea activă a supușilor săi și pe statul de drept”, a spus regele.

În ceea ce privește reglementarea diferendelor din Orientul Mijlociu, Abdullah al II-lea a subliniat că „în absența oricăror perspective în această direcție, Iordania, totuși, va continua să joace un rol cheie în protejarea drepturilor naționale ale poporului palestinian”. „Ne vom concentra eforturile pentru a ajunge la o soluție justă, care înseamnă încetarea ocupației israeliene și stabilirea unui stat palestinian independent cu Ierusalimul de Est drept capitală”, a spus el. În același timp, regele a subliniat că Iordania „va depune eforturi pentru ca palestinienii să fie parteneri în proiecte regionale și nu va permite ca așeștia să fie marginalizați”.

La ședința de deschidere a parlamentului a fost ales un nou șef al Camerei Deputațilo: Ahmed al-Safadi. La ședința camerei superioare a Adunării Naționale, Faisal al-Faiz și-a păstrat postul de șef al Senatului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia