„Regele” șahului chinezesc, deposedat de titlu după ce a fost acuzat că trișa folosind un dispozitiv cu mărgele anale

„Regele” șahului chinezesc, deposedat de titlu după ce a fost acuzat că trișa folosind un dispozitiv cu mărgele anale

Câștigătorul unui turneu de Xiangqi, sau șah chinezesc, și-a pierdut titlul în urma acuzațiilor de comportament inadecvat. Yan Chenglong a fost deposedat de titlu și is-a interzis să mai joace timp de un an.

Xiangqi este un joc foarte popular în Asia FOTO Wikipedia

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, este de asemenea acuzat că trișa la jocul de Xiangqi folosind un dispozitiv de comunicare cu mărgele anale. Cu toate acestea, Asociația Chineză de Xiangqi (CXA) afirmă că este imposibil să dovedească acuzațiile de înșelătorie.

Xiangqi este extrem de popular în Asia de sute de ani. Potrivit CXA, citată de BBC , Yan a început să consume alcool cu prietenii în camera sa de hotel imediat după ce a câștigat titlul de "Regele Xiangqi" la un turneu național desfășurat pe insula chineză Hainan, săptămâna trecută.

Apoi, el ar fi defecat în cada camerei sale într-un act "care a deteriorat proprietatea hotelului și a încălcat ordinea publică și bunele moravuri", conform CXA.

De asemenea, există zvonuri care circulau online conform cărora Yan ar fi înșelat folosind mărgele anale echipate cu transmițătoare wireless pentru a trimite și primi semnale.

"Pe baza înțelegerii noastre a situației, în prezent este imposibil să dovedim că Yan s-a angajat în înșelăciune prin 'mărgele anale', așa cum se speculează pe rețelele sociale", a declarat CXA.

Ca pedeapsă pentru comportamentul său necorespunzător, Yan a fost deposedat de titlu și i s-a interzis să mai joace timp de un an. Asociația nu a dezvăluit suma de bani pe care Yan a pierdut-o, dar turneele de Xiangqi promit adesea câștigătorilor zeci de mii de yuani (mii de dolari), conform AFP.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?