Regele Salman al Arabiei Saudite îl destituie pe ministrul pentru pelerinaje

Regele Salman al Arabiei Saudite îl destituie pe ministrul pentru pelerinaje

Regele Salman al Arabiei Saudite l-a destituit vineri printr-un decret pe ministrul pentru pelerinaj, Mohamed Benten, informează agenţia oficială de presă SPA, preluată de Reuters. Pelerinajul la Mecca aduce anual ţării miliarde de dolari.

În locul lui Benten, care ocupa funcţia din 2016, a fost numit ministrul de stat Isaam ben Saeed. Suveranul nu şi-a motivat deciziile.

Ministrul răspundea de organizarea ritualurilor islamice haj şi umrah, pe drumul spre Mecca şi respectiv în interiorul oraşului sfânt pentru musulmani.

Regatul saudit are rolul de mare prestigiu de ocrotitor al locurilor sfinte ale islamului - Mecca şi Medina - şi de organizator al pelerinajelor. Amploarea acestora a fost mult redusă anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus; pentru prima dată în epoca modernă, musulmanii din alte ţări nu au putut îndeplini ritualul de mare importanţă pentru religia lor.

Companiile implicate în domeniu au fost afectate puternic de măsurile restrictive ale guvernului de la Riad. Înainte de epidemie, peste 1.300 de hoteluri şi sute de magazine ofereau pelerinilor servicii non-stop.

Săptămâna aceasta, una din cele mai mari companii imobiliare saudite, Jabal Omar, a obţinut un credit de 1,6 miliarde de riali (427 milioane de dolari), garantat de Ministerul saudit de Finanţe, de la banca Saudi Fransi, după pierderile suferite de interdicţiile de deplasare la Mecca. Anterior, agenţia SPA anunţase că regele Salman a aprobat o serie de iniţiative în sprijinul firmelor şi persoanelor din sectorul turistic, pentru a atenua efectele economice ale epidemiei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Teodosie, umilit de Patriarhul Daniel! A părăsit nervos incinta Patriarhiei!

2 Scenariu de ultima oră în lupta pentru șefia PNL / Motreanu și Bolojan propuși să candideze în tandem la șefia P…

3 Hrebenciucii, condamnați la câte doi ani de închisoare în dosarul retrocedării a 43.000 de hectare de păduri

4 Ceva mai penibil nu există...

5 Chiar că sunt de citit stenogramele ăstea... / Apoi întrebați-vă ce s-ar fi întâmplat dacă nu era Drulă ministru…