Regim TOTALITAR! Jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV, INTERZISĂ și ea de Toader! Oameni buni, acești nenorociți ne duc spre DICTATURĂ!

Regim TOTALITAR! Jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV, INTERZISĂ și ea de Toader! Oameni buni, acești nenorociți ne duc spre DICTATURĂ!

Jurnaliștii ProTV și Realitatea TV, Ovidiu Oanță și Ionela Arcanu, au anunțat pe Facebook că Ministerul Justiției a refuzat să îi acrediteze. În primul caz, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat pentru HotNews.ro că jurnalistul va fi reacreditat "atunci când va respecta regulile de conduită". La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez".

UPDATE 13:22 Întrebat de HotNews.ro și despre jurnalista Ionela Arcanu de la Realitatea TV, care anunță că a rămas și ea fără acreditare, ministrul Justiției a transmis: "Anunță că nici ea nu știe să respecte regulile?".

De asemenea, întrebat dacă va reveni și în cazul ei asupra deciziei de retragere a acreditării, Tudorel Toader a răspuns: "Da - dacă va înțelege să respecte regulile de conduită".

UPDATE 13:15 Jurnalista Realitatea TV, Ionela Arcanu, a anunțat că Ministerul Justiției i-a refuzat acreditarea.

UPDATE 13.03 Tudorel Toader: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez"

La scurt timp, ministrul a revenit cu un alt mesaj: "Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez".

UPDATE 12.50 Tudorel Toader: Va fi reacreditat "atunci când va respecta regulile de conduită"

"Îi voi reda acreditarea atunci când va respecta regulile de conduită, așa cum scrie în documentul de acreditare", a transmis Tudorel Toader, printr-un mesaj telefonic către HotNews.ro. El nu a precizat ce reguli ar fi fost încălcate și cum.

 ”Am primit interzis la Ministerul Justitiei anul acesta. Aveti mai jos explicatia lui Tudorel Toader”, a scris Arcanu pe Facebook.

Ministerul Justiției refuză să îl acrediteze pe ziaristul Pro TV Ovidiu Oanță, potrivit răspunsului oficial postat de jurnalist pe contul său de Facebook. Este pentru prima oară în ultimii ani când Ministerul Justiției retrage acreditarea unui reporter.

Evenimentul are loc la două săptămâni după ce ministrul Tudorel Toader i-a amenințat pe ziariști într-o declarație de presă că le va retrage acreditările dacă aceștia continuă să îi pună întrebări.

Astfel, la un eveniment public din 4 martie, Tudorel Toader, i-a amenințatâpe ziariștii care au vrut să-i pună întrebări că ”va proceda în consecință” dacă aceștia nu respectă un presupus protocol care a interzis chestionarea sa la finalul declarației de presă în care și-a prezentat bilanțul.

”Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință”, a spus Toader, transmite ȘtirileProtv.ro.

În acel moment, o ziaristă i-a transmis: ”Dar noi nu putem să cerem revocarea dumneavoastră!”

Ziariștii au continuat avalanșa de întrebări: Ce notă vă dați? / Ați promis conferință săptămânală, de ce nu o faceți? / Vrem să vă punem întrebări / De ce nu ați vorbit în bilanț de OUG 7? / Ce credeți că ați făcut rău justiției în acești doi ani?

Toader a ignorat impasibil toate întrebările, și-a strâns lucrurile și a plecat din fața ziariștilor, spunându-le doar ”Întâi citiți-o, documentați-o și apoi puneți întrebări. O să postez materialele pe și vă las pe dvs să faceți evaluarea dvs”.



Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…