Regimul Putin înfiinţează o mişcare patriotică pentru copii şi adolescenţi

Regimul Putin înfiinţează o mişcare patriotică pentru copii şi adolescenţi

Conform autorilor iniţiativei, noua organizaţie va fi finanţată de statul rus şi deschisă tuturor copiilor care au împlinit vârsta de şase ani.

Obiectivul ei este „să pregătească copiii şi tinerii pentru viaţa în societate, formându-le viziunea asupra lumii pe baza valorilor spirituale şi morale tradiţionale ruseşti, precum şi să se inoculeze dragostea şi respectul pentru patrie”, se arată în textul propus aleşilor din Duma de Stat.

„Statul trebuie să creeze condiţii care contribuie la o dezvoltare spirituală, morală, intelectuală şi fizică exhaustivă a copiilor, la învăţarea patriotismului, a responsabilităţii civile şi a respectului pentru adulţi”, insistă autorii iniţiativei.

Noua organizaţie pare inspirată din cea a pionierilor sovietici, urmând să se bazeze pe responsabili însărcinaţi cu realizarea „educaţiei patriotice” în sensul cerut de regimul Putin.

De altfel, conform deputatului Artiom Meteliov, din partidul Rusia Unită, aflat la putere, Vladimir Putin va primi propunerea să conducă aşa-numitul consiliu de observare al mişcării.

De la instalarea sa la putere, în 2000, Vladimir Putin a plasat patriotismul în centrul politicii de stat a Rusiei. Apoi, după lansarea invaziei din Ucraina, Kremlinul a depus eforturi pentru intensificarea retoricii patriotice în scopul de a strânge rândurile în jurul acţiunilor sale belicoase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina