Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a s-a întâlnit cu premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii l-a primit luni pe premierul canadian Justin Trudeau la Castelul Windsor, prima întrevedere oficială a suveranei britanice, în vârstă de 95 de ani, după ce a fost testată pozitiv cu COVID-19, relatează AFP.

Premierul canadian, care se află în vizită în Marea Britanie pentru a discuta despre războiul din Ucraina cu premierul Boris Johnson şi cu omologul lor olandez Mark Rutte, a cuprins mâna dreaptă a reginei în mâinile sale şi cei doi au fost fotografiaţi în timp ce discutau zâmbind.

Regina Elisabeta a II-a, care împlineşte 96 de ani luna viitoare, a fost testată pozitiv cu coronavirus pe 20 februarie.

După ce şi-a anulat angajamentele în urmă cu două săptămâni, regina a participat săptămâna trecută la mai multe audienţe cu diplomaţi prin videoconferinţă de la Castelul Windsor, unde locuieşte de la debutul pandemiei.

De la o noapte petrecută în spital în luna octombrie anul trecut pentru "investigaţii" a căror natură nu a fost niciodată dezvăluită, apariţiile suveranei au devenit mai rare.

Însă palatul regal a anunţat recent o reluare a activităţilor sale publice, inclusiv o ceremonie pe 29 martie la Westminster Abbey în memoria prinţului Philip, soţul reginei care a murit anul trecut.

Pe 6 februarie s-au împlinit 70 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a şi patru zile de festivităţi sunt planificate în iunie în Regatul Unit pentru a sărbători jubileul de platină al reginei.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale