Regina „Maratonului Dorințelor”, arestată în timp ce încerca să fugă din Rusia într-un Maybach

Regina „Maratonului Dorințelor”, arestată în timp ce încerca să fugă din Rusia într-un Maybach

Bloggerița Elena Blinovskaia, cunoscută în Rusia pentru „Maratonul Dorințelor”, a fost reținută de autorități pentru acuzații de evaziune fiscală când încerca să treacă în Belarus, de unde dorea să zboare în Uzbekistan, scrie Kommersant .

Elena Blinovskaya, o bloggeriță foarte cunoscută în RusiaFoto: Russian Look Ltd. / Alamy / Alamy / Profimedia

Un dosar penal a fost deschis împotriva lui Blinovskaia pentru evaziune fiscală în valoare totală de peste 918 milioane de ruble, adică circa 10 milioane de eruo.

Potrivit unei surse Kommersant, Elena Blinovskaia plănuia să părăsească Rusia cu destinația Belarus, de unde ulterior dorea să zboare în Uzbekistan. Ea a închiriat o mașină Maybach pentru a trece granița, dar a fost reținută în regiunea Smolensk, la granița cu Belarus.

Potrivit anchetatorilor, Blinovskaia și-a subestimat veniturile încasate și nu a plătit impozite în valoare totală de peste 918 milioane de ruble în perioada 2019-2021.

Elena Blinovskaia este cunoscută internauților ruși din 2013, când a început să efectueze antrenamente psihologice intitulate „Maratonul dorințelor". Ea a studiat economie la universitatea de stat din Iaroslav, a fost angajată apoi pe un post de contabilă, iar ulterior a început afaceri pe cont propriu, notează portalul ruscrime.com .

Vedeta a pretins în aparițiile sale publice și în interviurile date că și-a dezvoltat propria tehnică de îndeplinire a dorințelor, care pe care a împărtățit-o cu zeci de mii de cursanți.

Blinovskaia este cunoscută în Rusia și pentru petrecerile de un lux exorbitant pe care le dă. În 2021, când a împlinit 40 de ani, a cheltuit 120 de milioane de ruble pentru a-și serba ziua de naștere, plus costul închirierii unui întreg hotel în republica rusă Altai.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”