Regina Margareta a Danemarcei și-a deposedat patru nepoți de titlurile regale

Regina Margareta a Danemarcei și-a deposedat patru nepoți de titlurile regale

Regina Margareta a Danemarcei, singura regină a Europei și cel mai longeviv monarh de pe continent, și-a deposedat patru dintre cei opt nepoți ai săi de titluri, a anunțat palatul, conform The Guardian.

Decizia reginei Margareta este în concordanță cu cea a altor case regale FOTO Getty Images

Motivul oficial a fost acela de a le permite celor patru copii ai fiului ei cel mic, Prințul Joachim, să trăiască o viață mai normală. Astfel de decizii au fost luate și de alte familii regale din Europa pentru a-și slăbi monarhiile, a spus palatul.

„De la 1 ianuarie 2023, descendenții Alteței Sale Regale Prințul Joachim își vor putea folosi doar titlurile de Conte și Contesă de Monpezat, titlurile lor anterioare de Prinț și Prințesă a Danemarcei încetând să mai existe”, se arată într-o declarație emisă miercuri de palatul regal.

Prințul Joachim, în vârstă de 53 de ani, are patru copii din două căsătorii: Nikolai, Felix, Henrik și Athena, cu vârste cuprinse între 10 și 23 de ani.

Prin decizia ei, Majestatea Sa Regina vrea să creeze un cadru pentru ca cei patru nepoți, într-o măsură mult mai mare, să își poată modela propria existență fără a fi limitați de considerațiile și obligațiile speciale pe care le are o apartenență formală la Casa Regală, așa cum presupune o instituție”, a spus palatul.

Decizia reginei este în concordanță cu schimbări similare pe care alte case regale le-au efectuat în ultimii ani în moduri diferite”, se mai spune în declarație.

Mama celor doi fii mai mari ai prințului Joachim a declarat presei daneze că a fost „șocată” de decizie.

Acesta a venit din senin. Copiii se simt excluși”, a declarat contesa Alexandra pentru cotidianul BT.

Nu pot înțelege de ce le este luată identitatea.”

Ceilalți patru nepoți ai reginei, născuți din Prințul Moștenitor Frederik, în vârstă de 54 de ani, își vor păstra titlurile, dar atunci când vor ajunge la majoritate, doar viitorul rege, Prințul Christian, va primi un apanaj, o decizie luată în 2016.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /