Regizorul Spike Lee pregăteşte un serial documentar pentru marcarea a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie

Regizorul Spike Lee pregăteşte un serial documentar pentru marcarea a 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie

Regizorul Spike Lee pregăteşte un serial documentar pentru marcarea a 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie, un "portret inedit" al newyorkezilor şi capacitatea acestora de refacere, de la distrugerea World Trade Center până la actuala pandemie, a anunţat luni canalul HBO (grupul WarnerMedia), relatează AFP.

Grupul nu a spus exact când va fi difuzat serialul, pe HBO şi pe platforma de streaming HBO Max, precizând doar că va fi disponibil "mai târziu anul acesta".

"Sunt mândru să am un +Spike Lee Joint+ despre cum s-a aflat oraşul nostru/al meu în epicentrul evenimentelor din 11 septembrie şi al COVID-19", a declarat celebrul regizor din New York, într-un comunicat.

"Cu peste 200 de interviuri, cercetăm cu adevărat să vedem ceea ce face din New York cel mai mare oraş din lume, şi diversitatea locuitorilor care contribuie la asta, a spus Spike Lee.

De secole, observatorii şi oamenii conduşi de ură au proclamat - în mod greşit - că New York-ul este mort şi urât mirositor", a adăugat regizorul, câştigătorul premiului Oscar pentru "Do The Right Thing" şi, mai recent, "BlacKkKlansman".

Lisa Heller şi Nancy Abraham, co-producătoare ale documentarelor de la HBO, au salutat această nouă colaborare cu cineastul de 63 de ani, care a lucrat anterior cu HBO la un serial documentar despre efectele uraganului Katrina în New Orleans.

"Apreciem capacitatea lui Spike Lee de a relata aceste evenimente istorice, aducând tribut victimelor, mărturisind în acelaşi timp puterea şi rezistenţa umană", au afirmat ele.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale