„Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

„Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

În seara zilei de 29 septembrie, Forțele Armate Ucrainene au finalizat încercuirea grupului de trupe ruse aflat în oraşul Liman din regiunea Donețk, scrie defenseromania.ro.

În timp ce Putin semnează anexarea teritoriilor ocupate ale Ucrainei, forțele de ocupație ale F. Ruse din regiunea Donețk se retrag în grabă.

Pe pagina de Facebook a Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei a fost publicat un videoclip cu retragerea precipitată a ocupanților pe direcția Lîman. „Videoclipul arată probabil „regruparea tactică” a trupelor de ocupație în direcția Lîman”, se spune în raport.

Rușii aproape au pierdut Lîmanul

Potrivit unor rapoarte, Forțele armate ale Ucrainei finalizează operațiunea de încercuire a trupelor ruse în Lîman.

Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupului de trupe din est, a spus că Forțele Armate au preluat toate drumurile către oraș, scrie NV .

„Nu putem da încă exact detalii despre locurile care au fost preluate. După măsurile de stabilizare, se va putea spune mai detaliat”, a spus el.

Aseară, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) preciza că Forțele Armate Ucrainene aproape au finalizat încercuirea forţelor ruse de ocupaţie din oraşul Lîman și au tăiat liniile de comunicații şi de aprovizionare care sprijină forțele rusești din zona Drobishevo-Lîman.

ISW raportează că, potrivit unor surse rusești, forțele ucrainene au străpuns apărarea rusă în zona Stavok, la 10 km nord de Liman, și deţin controlul asupra drumului Torskoie-Drobishevo - ultima rută de aprovizionare și de ieșire pentru rușii care dețin linia de la vest de Liman.

Potrivit corespondenților de război ruși citați de ISW, situația este "extrem de dificilă" pentru unitățile militare ruse care mențin apărarea în apropiere de Drobishevo și în Liman.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa