Reguli noi pentru șoferii din UE - Vor putea rămâne fără carnet mult mai ușor

Reguli noi pentru șoferii din UE - Vor putea rămâne fără carnet mult mai ușor

Conducătorii auto din Uniunea Europeană care săvârșesc diverse abateri ale regulilor de circulație vor putea rămâne fără carnet mult mai ușor. Responsabilii europeni au în vedere mai multe schimbări, conform Ziarul Românesc .

Vor exista sancțiuni mai dure pentru încălcarea limitei de viteză. Foto: pexels.com (Arhivă)

Conform portalului hna.de, conducătorii auto din alte state membre ale Uniunii Europene care încalcă limita de viteză sau parchează contrar legilor riscă sancțiuni mai dure în viitor .

Fiindcă peste 40% din abaterile rutiere transfrontaliere din Uniunea Europeană nu sunt sancționate, UE vrea reguli mai dure în viitor. Totodată, colaborarea între autorități ar urma să fie facilitată.

Prin urmare, conducătorii auto care săvârșesc abateri grave ar urma să rămână fără permisele de conducere nu doar în țara în care a fost comisă încălcarea, ci și în toată Uniunea Europeană. Acest lucru se aplică și interdicțiilor de circulație.

De asemenea, vor exista sancțiuni mai dure pentru încălcarea limitei de viteză cu peste 50 km/h sau pentru evenimentele rutiere soldate cu morți și răniți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante