Reluarea zborurilor între Paris și Teheran: Stewardesele de la Air France resping obligația de a purta văl

Reluarea zborurilor între Paris și Teheran: Stewardesele de la Air France resping obligația de a purta văl

Reluarea zborurilor între Paris și Teheran începând din 17 aprilie a generat preocupare între angajații companiei Air France după ce o notă a direcțiunii a anunțat că întregul personal feminin de la bordul avioanelor va trebui să-și acopere părul cu un văl imediat după ce aterizează în Iran, informează EFE și ziarul ''Le Soir''.

Totodată, angajatele care vor deservi aceste zboruri tcurse să poarte pantaloni și bluze cu mâneci lungi în deplasările pe care prin Teheran. Dacă vor refuza să efectueze aceste zboruri, ele vor putea primi sancțiuni cu efecte asupra salariului sau a contractului de angajare.

În această situație, ''zilnic primim sesizări de la stewardese îngrijorate, care ne spun că ele nu vor să poarte văl'', a declarat un reprezentant al Sindicatul Personalului Navigant (SNPNC). Prin urmare, ''pentru a nu se leza libertatea lor de conștiință'', organizația propune ca participarea angajatelor la aceste curse să se facă pe bază de ''voluntariat''. Sindicatul și-a exprimat, de altfel, îngrijorările și față de ministrul francez pentru drepturile femeilor, Laurance Rossignol.

Membrii echipajelor aeriene ''trebuie, ca toți vizitatorii străini, să respecte legile țării în care merg'', susține Air France. ''Legea iraniană impune tuturor femeilor prezente pe teritoriul acestei țări purtarea în spațiul public a unui văl care să acopere părul. Această obligație, care nu se aplică pe durata zborului, este respectată de toate companiile aeriene care au curse în și dinspre Republica Iran'', a mai precizat compania. În plus, a menționat că obligația de a purta eșarfa pe durata anumitor escale ''nu este o noutate'', întrucât a fost aplicată și în alte ocazii, mai ales în Arabia Saudită.

Întrerupte din 2008, după instituirea de sancțiuni internaționale asupra Iranului din cauza dosarului nuclear, legăturile aeriene dintre Paris și Teheran vor fi reluate cu frecvența de trei curse săptămânale.

AGERPRES/(AS-autor: Cristina Mac, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

2 Adevărul despre pensiile speciale: Boc le-a eliminat, Ponta și Dragnea le-au reînființat!

3 Rareș Bogdan / Mă mâhnește faptul că USR se alătură PSD într-un demers absolut politicianist, propagandistic și…

4 Cum s-a răzbunat o moldoveancă pe polițista care i-a întrerupt partida de sex

5 Lucian Duță, atac fără precedent la Vlad Voiculescu: Bunicul lui Voiculescu a fost general de Securitate în ce…