Remus Truică rămâne în arest la domiciliu; instanța a respins măsura arestării preventive, solicitată de DNA

Remus Truică rămâne în arest la domiciliu; instanța a respins măsura arestării preventive, solicitată de DNA

Magistrații Curții de Apel Brașov au respins, sâmbătă, propunerea de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive, cerută joi de procurorii DNA pentru Remus Truică, și au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu cu încă 30 de zile pentru cei trei inculpați, Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu, cercetați în dosarul Ferma Băneasa, a precizat purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu. "Mai stăm încă 30 de zile acasă. Aș fi vrut să fiu liber", a declarat, la ieșirea din sediul Curții de Apel, Remus Truică.

La rândul său, avocatul Prințului Paul a declarat că acesta a făcut contestație la măsura preventivă de prelungire cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu.

"Prințul Paul a făcut contestație. Urmează să vedem ce va spune Curtea Supremă de Justiție", a spus avocatul.

Remus Truică, Prințul Paul și avocatul Robert Roșu au fost audiați vineri, timp de trei ore, la Curtea de Apel Brașov, toți aflându-se din luna decembrie în arest la domiciliu.

Procurorii DNA au înaintat joi Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu arestarea preventivă în cazul lui Remus Truică, cercetat în dosarele privind retrocedarea nelegală unei suprafețe de 47 de hectare de pădure din Snagov și a Fermei Băneasa.

Remus Truică a fost cercetat inițial cu privire la retrocedarea Fermei Băneasa, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare a banilor, complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și dare de mită, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

"În referatul de propunere a înlocuirii măsurii procurorilor s-a reținut faptul că, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a măsurii arestului la domiciliu, respectiv data de 2 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmărire penală la constatarea existenței și a altor infracțiuni față de cele sus menționate, care au fost reținute în sarcina inculpatului", se precizează în comunicat.

Procurorii au dispus pe 2 februarie, pe baza noilor probe, punerea în mișcare a acțiunii penale față de Truică și pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, comise în legătură cu retrocedarea nelegală a suprafeței de pădure din Snagov.

Procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA au dispus extinderea anchetei în dosarul privind retrocedarea Fermei Băneasa și față de fapte legate de retrocedarea nelegală a unei suprafețe de 47 de hectare de pădure, situată în localitatea Snagov, fiind plasați sub control judiciar Nicolae Jecu, fost prefect al județului Ilfov, și Apostol Mușat, fost primar al comunei Snagov.

De asemenea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Remus Truică pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani, precum și față de prințul Paul pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?