Remus Truică și prințul Paul rămân în arest la domiciliu

Remus Truică și prințul Paul rămân în arest la domiciliu

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ca Remus Truică și prințul Paul să fie judecați în continuare în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa.

Instanța supremă a admis o contestație a DNA, după ce Curtea de Apel Brașov a dispus pe 20 mai înlocuirea arestului la domiciliu pentru Remus Truică și prințul Paul cu măsura controlului judiciar.

În schimb, instanța supremă a respins definitiv cererea procurorilor de arestare preventivă a cetățenilor israelieni Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz și Moshe Agavi.

Remus Truică și prințul Paul se află în arest la domiciliu din luna decembrie 2015.

Omul de afaceri Remus Truică, prințul Paul și Dan Andronic au fost trimiși în judecată săptămâna trecută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, alături de alte persoane, în dosarul "Ferma Băneasa".

Remus Truică este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu și dare de mită, iar prințul Paul, pentru cumpărare de influență și spălare de bani, ambele în formă continuată.

Acuzațiile vizează infracțiuni comise în perioada 2006 — 2013 în diferite forme de participare, în interesul obținerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov și Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de prințul Paul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?

3 Un șobolan al Securității care a supraviețuit „democrației”

4 Dragnea va anunța duminică formarea unui nou partid

5 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”