Renate Weber, monstrul din buzunarul lui Tăriceanu care a ajuns Avocatul Poporului!

Renate Weber, monstrul din buzunarul lui Tăriceanu care a ajuns Avocatul Poporului! Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, miercuri, numirea Renatei Weber ca Avocat al Poporului. Fostul europarlamentar a fost propus de ALDE. 

 Renate Weber, o fostă militantă pentru drepturile omului în anii 90, s-a transformat în ultimii ani într-o avocată a marilor lovituri anti-Justiție date de coaliția PSD-ALDE, dar și într-o apărătoare a Rusiei și a guvernului autoritar Viktor Orban.

Vot pro-Viktor Orban

Astfel, Renate Weber a votat în septembrie 2018, alături de colega sa de grup, Norica Nicolai, împotriva deciziei Parlamentului European prin care a demarat procedurile de sancționare a Ungariei pentru derapajele de la statul de drept și a început procedura pentru acționarea Articolului 7 din Tratatul UE.

Parlamentul European a votat cu peste două treimi declanșarea acestor proceduri împotriva regimului autointitulat ”iliberal” de la Budapesta, dar Renate Weber a votat în favoarea guvernului Viktor Orban.

Principalele acuzații la adresa guvernului Ungariei au fost îndepărtarea din funcții a judecătorilor independenți, reducerea la tăcere a presei libere și faptul că a luat la țintă societatea civilă.

Votul pro-Orban al lui Renate Weber nu a rămas neobservat. Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, i-a mulţumit lui Teodor Meleşcanu că europarlamentarii partidului acestuia, ALDE, au votat de partea Ungariei.

Critici pentru SUA și înțelegere pentru Rusia

În septembrie 2018, într-un interviu pentru QMagazine, acordat unui autor publicat constant de site-ul rus de propagandă Sputnik, eurodeputata Renate Weber susținea că amplasarea scutului american antirachetă la Deveselu ”i-a stârnit pe ruși”.

Mai mult, ea a preluat tema favorită a propagandei Kremlinului, punând sub semnul întrebării faptul că scutul e defensiv. Reamintim că atât SUA, cât și NATO și România au demonstrat în repetate rânduri că scutul de la Deveselu are doar capacități defensive.

În plus, Renate Weber a spus în interviul citat că România ”dă bani în neștire pentru industria de armament americană”.

Iată principalele declarații ale lui Weber în interviul luat de Bogdan Duca pentru QMagazine:

”Cu Statele Unite e o altă poveste. Știu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înțeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neștire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înțeleg că ne apără de ruși. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruși cu instalarea scutului. Apropos, totuși…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună țintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acțiunile rușilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Așa pare”.

”Eu încă iubesc construcția europeană. Spun „încă” pentru că sunt conștientă că, fără să se reformeze profund și repede, UE va continua să existe din inerție, dar asta nu se va putea la nesfârșit, iar dispariția Uniunii ar fi o catastrofă”.

”Am avut noi vreodată o dezbatere publică sau măcar la nivel politic despre interesele noastre? Despre viitorul nostru? Cel mult, într-un limbaj de lemn auzim referiri la apartenența la UE și la NATO, dar nimic despre cum se schimbă și Alianța Nord Atlantică și Uniunea. Noi părem, sau chiar suntem, încremeniți într-un proiect de acum câteva decenii. Subiectul Rusia e utilizat într-o logică strâmbă: critici SUA, ești cu rușii. Ceea ce e o stupizenie totală”.

Scrisoare anti-protocoale pentru europarlamentarii străini

Tot în august 2018, eurodeputatele Norica Nicolai şi Renate Weber au transmis liderilor europeni, o scrisoare deschisă în care îi informează cu privire la efectul protocoalelor secrete din România şi la modul în care acestea ar fi interferat cu Justiţia. Demersul celor două eurodeputate a avut loc în contextul dezbaterii din Parlamentul European din 3 octombrie pe tema respectării statului de drept din România.

Cele două colege de partid susţineau în scrisoare că se poate vorbi despre „o reţea de acorduri secrete care a generat un sistem de justiţie selectivă”, menţionând că, în ultimii 10-15 ani, au fost încheiate peste 550 de protocoale, din care aproximativ 350 sunt încă implementate.

------------

Renate Weber s-a născut la data de 3 august 1955 în orașul Botoșani. A absolvit în anul 1979 Facultatea de Drept a Universității din București.

A fost președintele Centrului de Resurse Juridice, iar în decembrie 2004 a fost numită consilier prezidențial în prima echipă a președintelui Traian Băsescu. În 2005, demisionează invocând motive de sănătate.

În septembrie 2007, Renate Weber s-a înscris în PNL. Renate Weber a ajuns de trei ori europarlamentar pe listele PNL, însa a fost exclusă din partid, în 2015, alături de Norica Nicolai, motivul constituindu-l faptul că cele două s-au afiliat grupului ALDE din Parlamentul European.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake