Renato Usatîi îşi îndeamnă susţinătorii să voteze în turul doi ''împotriva lui Igor Dodon''

Renato Usatîi îşi îndeamnă susţinătorii să voteze în turul doi ''împotriva lui Igor Dodon''

Liderul Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, i-a îndemnat pe cetăţenii care l-au votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova să voteze în turul doi "împotriva lui Igor Dodon'', informează vineri Radio Chişinău.

Liderul PN a subliniat că nu a fost niciodată "un fan" al Maiei Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), însă nu are dovezi că aceasta ar fi implicată în acte de corupţie.

El a afirmat, de asemenea, că ar fi fost şantajat să-l susţină pe Igor Dodon în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, fiind ameninţat că în caz contrar s-ar putea alege cu ani grei de închisoare.

Renato Usatîi a mai declarat că are semnale că alegerile vor fi fraudate în turul doi. "Să ştiţi că fraudele adevărate vor avea loc pe data de 15 noiembrie: şi la secţiile de vot din regiunea transnistreană şi în cele din Federaţia Rusă'', a spus el.

Întrucât niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate dintre voturile alegătorilor, conform prevederilor legale a fost stabilită desfăşurarea turului doi, ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020. Maia Sandu a întrunit în primul tur al scrutinului prezidenţial 36,16% din voturi, iar Igor Dodon s-a poziţionat pe locul doi, cu 32,61%. Pe locul trei s-a clasat Renato Usatîi, cu 16.90% din voturile exprimate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă