Renault: Logan MCV va fi produs la uzinele din Mioveni și Tanger din 2017

Renault: Logan MCV va fi produs la uzinele din Mioveni și Tanger din 2017

Grupul Renalut va produce Logan MCV și în uzina din Tanger (Maroc), începând din primul trimestru al anului viitor, astfel încât, de anul viitor modelul va fi fabricat atât la Mioveni cât și în Maroc, a precizat miercuri compania la solicitarea AGERPRES.

Potrivit producătorului auto, decizia este determinată de succesul modelului Duster care impune eliberarea unei capacități de producție la Mioveni pentru acest model.

"Pentru a răspunde succesului gamei Global Access, Grupul Renault va produce Logan MCV într-o a doua uzină. Odată cu succesul modelului Duster, uzina din Mioveni (România) trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru acest model (al doilea din segmentul său, mai ales, în Europa). Cu scopul de a elibera o capacitate de producție pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV și în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni și la uzina din Tanger, în Maroc", precizează grupul Renault.

Reprezentanții companiei subliniază, totodată, faptul că decizia nu impactează nici organizarea uzinei din Mioveni, nici activitatea și nici salariații din România.

Publicația franceză L'Usine Nouvelle a scris miercuri că uzina Renault de la Tanger (Maroc) va începe anul viitor să producă un al patrulea model de automobil, Logan break , care până acum a fost fabricat doar la uzina de la Mioveni (România).

Această uzină, inaugurată în luna februarie 2012, produce deja modelele Sandero, Dokker și Lodgy și 2016 producția ar urma să atingă un nivel record.

"Începând cu primul trimestru din 2017, vom prelua producția acestui model care în prezent este fabricat în România", a declarat directorul uzinei Renault Tanger, Jean-François Gal. Pentru acest lucru însă vor fi nevoie de investiții suplimentare, de aproximativ 20 milioane euro într-o uzină în care până acum s-au investit 1,2 miliarde euro.â

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

AGERPRES/ (AS — autor: Andreea Marinescu, editor: Mariana Nica, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 VIDEO Dialog asistent universitar / studentă: „Din grupa ta, crezi că e vreo fată virgină?”