Renumitul arhitect spaniol Ricardo Bofill a murit la vârsta de 82 de ani

Renumitul arhitect spaniol Ricardo Bofill a murit la vârsta de 82 de ani

Celebrul arhitect spaniol Ricardo Bofill, care a semnat peste 1.000 de proiecte în întreaga lume şi a fost extrem de renumit în Franţa, a murit vineri, la vârsta de 82 de ani, din cauza complicaţiilor legate de COVID-19, a anunţat familia sa, relatează AFP.

"A murit în urmă cu câteva ore", a declarat pentru AFP fiul său, Pablo Bofill.

Studioul său, "Ricardo Bofill Taller de Arquitectura" (RBTA), a precizat că acesta a murit la Barcelona (nord-estul Spaniei) şi i-a adus un omagiu "arhitectului spaniol cu cea mai importantă carieră internaţională".

Născut la 5 decembrie 1939 la Barcelona, dintr-un tată arhitect catalan şi o mamă veneţiană, Ricardo Bofill Levi şi-a început studiile în 1957 la Şcoala de Arhitectură din Barcelona, de unde a fost exmatriculat pentru activism împotriva regimului lui Franco, înainte de a-şi continua studiile la Geneva.

Fondat în 1963, studioul său de arhitectură RBTA, instalat într-o veche fabrică de ciment de la periferia Barcelonei, a semnat peste 1.000 de proiecte în toată lumea, printre care aeroportul din Barcelona, Teatrul Naţional Catalan, Palatul Congreselor din Madrid şi zgârie-norii Donnelley şi Dearborn din Chicago.

În Franţa, unde era foarte cunoscut şi deosebit de apreciat, Ricardo Bofill a realizat mari ansambluri rezidenţiale, precum Les Espaces d'Abraxas din Noisy-le-Grand, în suburbiile Parisului, unde au fost filmate mai multe scene din filmul "Brazilia" de Terry Gilliam (1985), sau cartierul Antigone din Montpellier (sud). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov