Replica liberalilor la atacul PSD: Cine uită trecutul e condamnat să îl repete

Replica liberalilor la atacul PSD: Cine uită trecutul e condamnat să îl repete

Liberalii au răspuns atacului de astăzi venit din partea PSD pe tema liberalizării pieței energetice cu un citat celebru, despre care susțin că „se potrivește foarte bine în contextul campaniei desfășurate, astăzi, de partenerii de guvernare”. „Cine uită trecutul e condamnat să îl repete”, transmite PNL.

Răspunsul PNL la atacul venit din partea PSD pe tema energiei FOTO: Arhivă

„Cine uită trecutul e <> să îl repete. Acesta e un citat care se potrivește foarte bine în contextul campaniei desfășurate, astăzi, de partenerii de guvernare împotriva PNL pe subiectul energiei. O zi, de altfel, marcată de un succes important al României în acest domeniu”, susțin liberalii într-un mesaj postat pe Facebook.

PNL a luat act de campania negativă din mediul online și susține că nu va răspunde în aceeași manieră, menționând că pentru formațiune „cel mai important lucru în aceste vremuri, complicate la nivel internațional", este să asigure "României stabilitate și o guvernare responsabilă” , menţionând că preferă să păstreze „un dialog instituțional și politic corect, în interiorul coaliției".

Potrivit cronologiei liberalilor, PSD a liberalizat piața energetică încă din decembrie 2018, însă s-a răzgândit rapid și a adoptat OUG 114, „o decizie care a dezechilibrat complet piața” și a făcut ca România să fie dependentă de gazul rusesc. Aceștia au precizat că PNL a abrogat OUG 114 încă de la venirea la guvernare.

Mesajul liberalilor pune accent pe împrumutul acordat astăzi de SUA către România pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, menționând că este „o reușită de necontestat, cu o contribuție mportantă a președintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei Virgil Popescu”.

„În ianuarie 2018, PSD liberaliza piața. Ulterior, în decembrie 2018, PSD se răzgândea și adopta celebra OUG 114, o decizie care a dezechilibrat complet piața. A blocat investițiile din energie și tot ce a "reușit" a fost să ne facă mai dependenți de gazul rusesc. Astăzi vedem cât de periculoasă era de fapt o astfel de dependență. Imediat cum PNL a venit la guvernare a abrogat OUG 114, ordonanță care ne-a și adus o procedură de infringement din partea Comisiei Europene. De aceea, avem convingerea că tipul acesta de dezinformări nu au capacitatea să acopere o realizare deosebit de importantă pentru țara noastră din domeniul energiei. România va primi un împrumut de 3 miliarde de dolari din partea SUA pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Și aceasta este o reușită de necontestat, cu o contribuție importantă a președintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă și a ministrului Energiei Virgil Popescu. Înțelegem dorința PSD de a se distanța de efectele crizei energetice de la nivel mondial, dar nu intrăm în niciun joc de imagine pe un subiect atât de important. În aceste vremuri de criză internațională, trebuie să asigurăm României stabilitate și încredere în actul de guvernare responsabil”, susțin liberalii pe Facebook.

Atac al PSD la adresa liberalilor

PSD a lansat un nou atac la adresa PNL pe tema liberalizării pieței energetice, publicând cifrele majorării prețurilor din ultimele luni. „Ați înfrânt România”, este mesajul PSD adresat direct liberalilor.

„Bravo guvernării de dreapta, ați reușit o liberalizare excepțională a energiei! Toți cei care trebuiau să câștige, au câștigat cât pentru zece vieți. Ați înfrânt România”, au transmis social-democrații pe Facebook, arătând cifrele privind creșterea prețurilor la energie din ultimele luni și afirmând că asta a produs liberalizarea pieței „executată” de ministrul Virgil Popescu .

PSD și-a arătat în mai multe rânduri nemulțumirea nu numai față de liberalizarea pieței de energie, susținând că a fost realizată haotic, ci și față de deținătorul PNL al portofoliului, Virgil Popescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina